Turcia respinge apelul pastorului american Andrew Brunson

Turcia respinge apelul pastorului american Andrew Brunson
Turcia respinge apelul pastorului american Andrew Brunson

Un tribunal din Turcia a respins apelul pastorului american, Andrew Brunson, prin care el cerea să fie eliberat din arestul la domiciliu şi să îi fie ridicată interdicţia de călătorie, dar un alt tribunal, de rang mai înalt, urmează să ia o decizie, conform avocatului lui Brunson, Ismail Cem Halavurt, scrie Reuters.

Tribunalul din Izmir a respins apelul lui Brunson şi a decis că el va rămâne în arest la domiciliu, însă un alt tribunal va analiza din nou decizia. De obicei durează între trei şi şapte zile pentru un tribunal să analizeze un apel dar decizia ar putea veni mai devreme, a declarat Halavurt.

„O decizie ar putea veni mâine sau diseară. Aceste apeluri necesită o decizie rapidă pentru că au legătură cu libertatea unei persoane”, a adăugat el.

Citeste si: Contrabanda, în creştere abruptă

Potrivit surselor, pastorul Andrew Brunson este acuzat în Turcia de terorism iar cazul său se află în centrul unei dispute diplomatice între Turcia şi SUA, care a determinat lira turcească să scadă la niveluri record.

Preşedintele american, Donald Trump şi vicepreşedintele Mike Pence au cerut în repetate rânduri eliberarea lui Brunson şi au impus sancţiuni asupra doi miniştri turci pentru a pune presiune pe Turcia.

Sursa: bursa.ro