Marea Britanie: Raiduri ale poliţiei în Birmingham şi Nottingham

Marea Britanie: Raiduri ale poliţiei în Birmingham şi Nottingham
Marea Britanie: Raiduri ale poliţiei în Birmingham şi Nottingham

Poliţia britanică a percheziţionat trei locuinţe din Birmingham şi Nottingham după ce un bărbat care a intrat cu maşina în barierele de la securitate de la Parlament, rănind trei persoane, a fost arestat fiind suspectat de terorism, scrie BBC.

Bărbatul britanic în vârstă de 29 de ani nu era cunoscut autorităţilor înainte de incident, potrivit News.ro.

Poliţia a percheziţionat două locuinţe din Birmingham şi o proprietate rezidenţială din Nottingham.

O femeie care a fost martoră acţiunii poliţiei în Notthingham a declarat că raidul a avut loc marţi, între orele 15:00 şi 16:00. Ea a adăugat că ofiţeri îmbrăcaţi în civili au rămas la faţa locului pentru încă două ore.

Citeste si: Putin, pregătit să se întâlnească cu Kim Jong Un

„O dubă a parcat în faţa casei, iar apoi au intrat cu forţa în încăpere. Au strigat „Poliţia!” şi au rupt două uşi”, a declarat ea.

Bărbatul a intrat, marţi, cu maşina în ciclişti şi pietoni, în faţa sediului Parlamentului, la Londra, a rănit mai multe persoane şi a lovit o barieră de securitate, un atac tratat de poliţie drept un act „terorist”, mai relatează News.ro

„Tratăm acest lucru ca pe un incident terorist”, a declarat pentru presă şeful luptei împotriva terorismului Neil Basu.

„El nu cooperează la ora actuală”, a adăugat Neil Basu, subliniind că „prioritatea” forţelor de ordine este să-i stabilească identitatea şi mobilul.

Două persoane au fost spitalizate – o femeie „în stare gravă, dar care „nu se află în pericol de moarte”, şi un bărbat care a fost deja externat, a adăugat el. O a treia persoană a primit îngrijiri la faţa locului, mai informează sursele citate.

Sursa: bursa.ro