Cotnari – Campionul Vinurilor Româneşti

Cotnari - Campionul Vinurilor Româneşti
Cotnari – Campionul Vinurilor Româneşti

La ediţia de vară a concursului de vinuri – Berliner Wine Trophy – Compania Cotnari a obţinut Marea Medalie de Aur cu un vin simbol al României-Grasă de Cotnari 2000.

Alte cinci medalii de aur şi două de argint au completat bogata colecţie a Cotnariului, conform comunicatului remis Redacţiei.

Unul dintre cele mai importante Concursuri Internaţionale desfăşurate sub patronajul O.I.V. în luna iulie – BERLINER WEIN TROPHY 2018, aduce a doua Mare Medalie de Aur din acest an pentru Grasă 2000, prima fiind obţinută la Ljubljana.

Potrivit comunicatului, Grasă de Cotnari 2000, un vin care „abia „a împlinit 18 ani este soiul reprezentativ al podgoriei Cotnari şi al României în general.

Citeste si: Târgul Naţional Imobiliar TNI la Palatul Parlamentului

Un vin care, la 18 ani, este din ce în ce mai „tânăr”, dovedind calităţi de excepţie şi impunându-se categoric în marile competiţii de profil.

Grasă de Cotnari 2008, Grasă de Cotnari 1985, Fetească albă 1988, Fetească albă 2017 şi Blanc Cotnari 2017 sunt vinurile care au obţinut celelalte cinci medalii de aur, iar Grasă de Cotnari 2017 şi Tămăioasa Românească 2017 au obţinut argintul.

La Cotnari tradiţia şi modernul se completeaza reciproc, iar rezultatul este unul de aur, se mai arată în comuinicat.

Promotor al soiurilor autentice şi lider incontestabil al vinurilor româneşti, Cotnari îşi aduce din plin contribuţia la menţinerea României în elita Marilor Vinuri ale Lumii.

Sursa: bursa.ro