Tudose: Sistemul public de sanatate are nevoie de “tratament soc” administrat in cel putin trei directii

Tudose: Sistemul public de sanatate are nevoie de “tratament soc” administrat in cel putin trei directii

Tudose: Sistemul public de sanatate are nevoie de “tratament soc” administrat in cel putin trei directii

Data ultimei actualizari: 10/01/2018
Prim-ministrul Mihai Tudose spune ca sistemul public de sanatate are nevoie de un tratament soc, care trebuie administrat in mai multe directii, respectiv in infrastructura medicala, in aparatura moderna si pentru motivarea personalului de specialitate.

“Serviciile medicale de calitate presupun investitii. Investitii in infrastructura medicala, in aparatura moderna, in personalul de specialitate. Sistemul public de sanatate are nevoie de “tratament soc” administrat in cel putin trei directii”, a scris Tudose, pe pagina lui de Facebook.

Demnitarul mai apreciaza ca sunt necesare “investitii consistente in infrastructura”, pentru a se recupera ceea ce nu s-a facut la timp in acest sector, iar in acest sens se are in vedere construirea celor opt spitale regionale si a spitalului republican, asumate prin programul de guvernare.

In privinta dotarii cu echipamente moderne si performante, premierul considera ca acestea sunt “absolut necesare pentru o diagnosticare corecta si, implicit, pentru instituirea tratamentelor eficiente”.

In aceeasi postare pe Facebook, seful Executivului mai vorbeste si despre necesitatea unui personal medical motivat.

“In primele opt luni ale anului 2017 castigul mediu in sanatate a crescut cu peste 35%. Vom continua sa majoram salariile din sistemul de sanatate prin aplicarea noii legi a salarizarii incepand cu 1 ianuarie 2018. Nu facem astfel altceva decat sa ramanem consecventi in ceea ce am promis romanilor la inceputul guvernarii, ca prioritatile noastre sunt sanatatea, educatia si infrastructura”, a mai scris Tudose.

Acest mesaj vine in contextul semnarii contractele de achizitie pentru dotarea a 34 de spitale din tara si din Capitala cu echipamente de imagistica.

Autor: Adriana Pavel

Adriana PavelAdriana Pavel are o experienta de 13 ani in televiziune, radio, presa scrisa, comunicare si online content. A petrecut cel mai mult timp in redactiile de stiri ca reporter-redactor, a coordonat echipe de teren, iar scrisul este pasiunea sa.