Situatia semnarii actelor aditionale, de catre medicii de familie, in Transilvania

Situatia semnarii actelor aditionale, de catre medicii de familie, in Transilvania

Aproape 70% din medicii de familie din judeţul Satu Mare nu pot elibera bilete de trimitere şi nici reţete compensate din cauza faptului ca nu au semnat actele adiţionale de prelungire a contractelor cu Casa Judeţeana de Asigurari de Sanatate.

Sursa  radiocluj.ro

Declaraţia a fost facuta joi, 4 ianuarie, de purtatorul de cuvant al instituţiei, Viorica Shibata.

Ea a mai precizat ca medicii care nu au semnat actele adiţionale nu pot elibera nici trimiteri şi nici reţete compensate, insa pacienţii cu afecţiuni grave se pot prezenta direct la specialişti fara sa fie nevoie de trimitere.

Medicii de familie sunt nemulţumiţi ca procentul alocat medicinei de familie a crescut foarte puţin, de la 5,77% la 5,8%, in timp ce ei solicita alocarea a 10%, in condiţiile in care in ţarile UE procentul alocat este de pana la 15%.

În judetul Salaj, toţi medicii de familie au semnat contractele de colaborare cu Casa de Asigurari de Sanatate, potrivit directorului instiţutiei, doctorul Olga Stana.

Conform conducerii Casei Judeţene de Asigurari de Sanatate Salaj, noile contracte au o valabilitate de trei luni, adica pana in luna martie a acestui an.

În judetul Sibiu, toţi cei 247 de medici de familie au semnat actele adiţionale la contractele cu CJAS inca din ultima zi lucratoare a anului trecut.

Miercuri, 3 ianuarie, insa, medicii sibieni, in cea mai mare parte, s-au raliat protestului naţional şi nu au eliberat reţete compensate şi gratuite şi nici bilete de trimitere. Astazi, situaţia a revenit la normal.

UPDATE: