RATA MARINATA CU LEGUME

RATA MARINATA CU LEGUME

RATA_MARINATA_CU_LEG_36673.jpgIngrediente:

1 piept de rata (aprox 400 g)
250-300 ml vin spumant sec
curry, oregano, busuioc, cimbru
usturoi
1 ardei gras de dimensiuni medii
1 ceapa medie
1 morcov mic
1 cartof
ulei
piper, sare

Preparare marinata:

Pieptul de rata se taie fasii mari. Fasiile se ung cu curry si se presara cu oregano, busuioc si cimbru, dupa gust. Se pun intr-o farfurie adanca si se toarna vinul spumant sec deasupra. Se mai adauga si cativa catei de usturoi (2-3) taiati felii mari.
Se lasa la marinat 2-3 ore.

Preparare:

Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se adauga fasiile de rata, scurse, impreuna cu ardeiul, ceapa, morcovul si cartoful – taiate felii subtiri. Pieptul de rata se prajeste bine si cand se rumeneste se adauga si sosul de la marinata. Se mai lasa cateva minute (2-3) pe foc mic, sa fiarba.

Reteta oferita de www.bucataria.net

Compozitie nutritionala pentru 100 g preparat:RATA_MARINATA_CU_LEG_95895.jpg

9035

BUDINCA DE MORCOVIBUDINCA DE MORCOVI
Ingrediente
Morcovi 1700 g
Oua 2
Ulei 20 g
Faina 25 g
Branza degresata 100 …

Alte articole despre Bucatarie

3

28 Noiembrie 2017
Ecuatia slabirii. Ghid de nutritie si antrenament pentru o viata de calitate
Noua carte a  doctorului Șerban Damian poate deveni un aliat perfect, un ”prieten” apropiat,
20 Octombrie 2016
Obisnuieste-ti copiii sa consume fructe si legume
Multi parinti sunt obisnuiti cu scena deja clasica de la masa: copilul lasa legumele in farfurie,
30 Iunie 2016
Energia in timpul efortului si alimentatia – un studiu pe ciclisti
Alimentatia este una dintre componentele de maxima importanta ale pregatirii sportive, fiind unul dintre
21 Februarie 2016
Colesterolul si sanatatea
Ce este colesterolul?rnColesterolul este o molecula grasa (numita „lipid”) care este formata in
31 Ianuarie 2016
Cum apar depozitele de grasime?
Obezitatea si excesul de grasime, la copii si adulti, reprezinta deja boli epidemice care dau nastere altor afectiuni

Vezi toata arhiva de noutati