Plante care te scapa de indigestie

Plante care te scapa de indigestie

Nu exista persoane care sa nu fi avut un episode ocazionale de indigestie. Simptomele sunt arsurile gastrice, balonarea, greata, diareea, durerile abdominale, precum si durerile de cap.

Chimenul calmeaza durerile abdominale

Chimenul calmeaza spasmele abdominale, trateaza balonarea si taie greata. Infuzia preparata din 2 lingurite de fructe la o cana cu apa are proprietatea de a elimina gazele din stomac. Se beau 2-3 cani pe zi. Cateva seminte de chimen consumate inainte de masa tin departe senzatia de stomac plin.
                                                                                                                                         
Mararul stimuleaza sistemul digestiv

Bogat in potasiu, sodiu şi sulf, mararul este un foarte bun diuretic. Are proprietati digestive, antispastice si antiinflamatorii. Frunzele de marar stimuleaza diureza si elimina gazele din stomac. Semintele sunt folosite pentru a scapa de neplacerile cauzate de o masa copioasa si o indigestie deficitara. Infuzia se prepara din o lingurita cu seminte uscate la o cana cu apa clocotita. Se beau 2-3 cani pe zi.

Pelinul detoxifica organismul

Pelinul este considerat un detoxifiant al organismului, stimuland si marind secretia organelor digestive. Se recomanda aproape in toate bolile aparatului digestiv ca lenevirea stomacului, lipsa de aciditate, varsaturi. Se recomanda in cantitati moderate in inflamatiile cronice ale aparatului digestiv, inclusiv in dispepsiile (tulburare a procesului de digestie) insotite de constipatie. Se foloseste sub forma de infuzie dintr-o lingurita planta la o cana cu apa. Se beau 1-2 cani pe zi, maximum 3 zile. Tinctura se prepara din 10 g planta la 100 ml alcool de 70⁰, prin macerare timp de 8 zile. Se iau cate 15-20 picaturi de 3 ori pe zi, nu mai mult de 3 zile. Femeile insarcinate nu au voie sa consume pelin.

Cicoarea elimina toxinele

Cicoarea stimuleaza secretia de bila fara de care digestia nu se poate realiza. Ceaiul din radacina sau din planta favorizeaza digestia si stimuleaza functiile hepatice si renale. De asemenea, cicoarea ajuta la eliminarea toxinelor, fiind de folos ficatului. Se face o infuzie din 15 g frunze uscate la un litru de apa. Se beau 2 cani pe zi, dupa o masa copioasa.

Afla ce poţi trata cu carbune medicinal!

Musetelul calmeaza stomacul

Ceaiul de musetel este un bun calmant pentru durerile stomacale. Se recomanda contra diareei, precum si in afectiuni intestinale. În cazul balonarilor de stomac, se recomanda un ceai preparat din o lingura de flori de musetel la o cana cu apa clocotita. Se beau 2-3 cani pe zi. Poti face o cura cu ceai de musetel timp de doua luni.