Pericolul la care se expun femeile insarcinate

Pericolul la care se expun femeile insarcinate

Tot mai multe femei aleg sa consume marijuana şi in timpul sarcinii. Conform mostrelor de urina obţinute de la 300.000 de femei din California, mai mult de 7% dintre ele aveau marijuana in organism in perioada sarcinii.

Specialiştii americani care au efectuat cercetarea susţin ca dovezile sugereaza ca marijuana consumata de femeile ce poarta o sarcina poate afecta creşterea fatului şi dezvoltarea sa neurologica.

În cadrul acestui studiu, savanţii au grupat femeile dupa varsta. Per total, rata femeilor insarcinate care folosesc marijuana a crescut de la 4,2% in 2009, la 7,1% in 2016, scrie Live Science.

Creşterea a  fost observata la toate categoriile de varsta, dar cea mai insemnata a avut loc la femeile cu varsta sub 24 de ani, cu o creştere de la 10%, ajungand la 19% in 2016.

Specialiştii cred ca femeile ar fi consumat marijuana fara sa realizeze ca sunt insarcinate. Ba mai mult, substanţa ramane in organism timp de 30 de zile. Astfel, sarcina poate fi afectata chiar daca marijuana s-a consumat inainte.

Aceasta creştere pare a avea drept cauza toleranţa crescuta faţa de consumul de marijuana. California a legalizat marijuana in scopuri medicale in 1996, iar de la 1 ianuarie marijuana va fi disponibila şi pentru comsumul recreaţional, scrie Descopera.ro.

Se pare totuşi ca femeile nu inţeleg riscul expunerii la marijuana in timpul sarcinii. Un studiu care a avut loc in perioada 2007 – 2012 a relevat ca 79% dintre femeile chestionate credeau ca exista acest fapt poate avea consecinţe minore.