Opt semne ca ar trebui sa mergi neaparat la dentist

Opt semne ca ar trebui sa mergi neaparat la dentist

Primele semne ale unor afectiuni de ordin stomatologic sunt adesea ignorate fie din cauza lipsei timpului liber, fie din cauza fricii de a merge la medicul dentist. Din pacate, daca nu sunt tratate la timp, ele se pot complica, cauzand probleme mult mai grave. 

Controalele regulate, o data la 6 luni, la cabinetul stomatologic ne vor ajuta sa surprindem din timp orice problema orala care ar putea crea vreun disconfort. Insa cum unele probleme pot aparea in intervalul dintre aceste vizite sau, din lipsa de timp, acest interval se prelungeste, este important ca fiecare persoana sa poata identifica semnele ca vizita la dentist nu mai trebuie amanata.

  1. Cresterea sensibilitatii sau durerea dentara 

Fie ca apare la contactul cu alimente sau bauturi reci, acre, dulci sau calde, spontan sau la atingerea dintelui, aceste dureri sunt semnul unor probleme dentare sau parodontale care, amanate, pot conduce la complicatii mai dureroase, costisitoare si mai greu de tratat.

“Sensibilitatea dintilor se poate dovedi o problema serioasa, care ascunde fracturi dentare, carii sau retragerea gingivala. Amanarea vizitei la medic va face ca, in final, tratamentul sa fie mai invaziv si mai scump, fiind necesara imbracarea dintilor cu o coroana dentara, tratament de canal sau chiar extractia dentara”, atentioneaza dr. Mihaela Dan, medic ortodont.