Operatiile care pot mari penisul barbatilor. La ce dimensiuni se asteapta ei, ce pot oferi medicii

Operatiile care pot mari penisul barbatilor. La ce dimensiuni se asteapta ei, ce pot oferi medicii

Îngrijorarile legate de dimensiune penisului devin mai mari la maturitate. Chirurgul plastician Florin Juravle, cu o experienta de peste 40 de operatii genitale masculine, spune ca barbatii romanii au o problema cu marimea. Numai in cabinetul sau, este vizitat, anual, de peste o suta de barbati  care vin cu gandul de a iesi mai „dotati” decat sunt de la natura.

„În mod normal, dupa o astfel de operatie, penisul creste cu 2 cm, maximum 3 cm, insa majoritatea barbatilor vin cu pretentii mai mari. Asa se face ca din 100 de persoane care ma solicita anual, operez doar zece. Iar daca la inceputul carierei nu faceam o selectie foarte mare a pacientilor si aveam multi nemultumiti, acum ii operez doar pe cei care au inteles exact ca diferenta nu e mare si ca viata sexuala nu se schimba in mai bine. Confortul este doar psihic”.
De altfel, majoritatea barbatilor care isi fac aceasta operatie sunt adulti educati, casatoriti, unii chiar cu copii, dar care traiesc inca din copilarie, adolescenta cu o frustrare legata de marimea penisului in repaus si care acum isi permit financiar sa o rezolve.

Cele doua interventii chirurgicale posibile

Exista doua operatii de modificare a penisului: de alungire si de ingrosare. Alungirea presupune sectionarea unor ligamente care mentin organul legat de pubis si sustin corpii cavernosi, in timp ce ingrosarea consta in injectarea de grasime (efect definitv), acid hialuronic (se resoarbe in 6-9 luni) sau alte substante care se resorb in mai mult de un an. Circumferinta penisului creste cu 2-3 cm.

Medicul precizeaza ca alungirea se poate realiza simultan cu ingroşarea, caz in care intervenţia dureaza cam doua ore. Barbaţii care sufera de boli grave de inima, diabet, hemofilie sau alte afecţiuni ale sangelui au contraindicaţie.„Pacientul va ramane sub observaţie cel puţin 24 de ore, iar erecţia nu e recomandata cel puţin 3-4 saptamani postoperator”, precizeaza dr. Juravle.