Numarul de locuri pentru formarea medicilor militari, dublat

Numarul de locuri pentru formarea medicilor militari, dublat

Ministrul apararii nationale, Mihai Fifor, a dispus dublarea numarului de locuri pentru formarea medicilor militari, urmand ca la admiterea in Institutul Medico-Militar sa fie scoase la concurs 100 de locuri.

„În urma analizelor privind resursa umana specializata in domeniul medico-militar, ministrul apararii naţionale, Mihai Fifor, a dispus dublarea numarului de locuri pentru formarea medicilor militari. 

 

În anul de invaţamant 2018-2019, 100 de locuri vor fi scoase la concurs la admiterea in Institutul Medico-Militar, in loc de 50 de locuri deja cuprinse in planul de şcolarizare”, scrie Agerpres, potrivit unui comunicat de presa  al MApN.

 

În acest context, ministrul Mihai Fifor a discutat cu Liviu Pop, ministrul educaţiei naţionale, care a inţeles demersul MApN şi a oferit tot suportul necesar.

 

Potrvit comunicatului de presa, locurile vor fi repartizate dupa cum urmeaza: 80 pentru specialitatea medicina de familie, 10 locuri pentru farmacie si 10 pentru stomatologie. 

 

„În cazul in care cele doua catedre ale Institutului Medico-Militar, Bucureşti şi Targu-Mureş, nu vor putea asigura formarea celor 100 de medici militari, atunci se va lua in calcul colaborarea şi cu alte centre universitare de prestigiu din Romania”, se mai menţioneaza in comunicat.

 

Sursa citata precizeaza ca aceasta masura vine, in principal, sa acopere necesitaţile operaţionale ale Armatei Romaniei şi oferta scazuta de specialişti in domeniul medical la nivel naţional.

 

MApN mai arata ca pentru formarea unui medic specialist militar este nevoie de 10-15 ani de pregatire: 6 ani facultate, 4-7 ani rezidenţiat, la care se adauga modulele de pregatire medicala de urgenţa şi operaţionala.