Motivul pentru care este bine sa dormim dezbracaţi

Motivul pentru care este bine sa dormim dezbracaţi

Dormitul in pielea goala poate avea numeroase beneficii pentru organismul nostru, avertizeaza specialiştii.

Se pare ca nu ar trebui sa ne invelim gros şi sa dormim in haine calduroase, ci, mai degraba, sa scapam de hainele de pe noi. Exista mii de motive ştiinţifice care arata de ce este recomandat sa dormim dezbracaţi. 

Dormitul in pielea goala şi scaderea temperaturii adanceşte somnul şi face ca dimineaţa sa ne simţim mult mai odihniţi, potrivit cercetarii. 

Totodata, un mediu cu o temperatura crescuta noaptea schimba compoziţia grasimilor din corpul barbaţilor, acest lucru fiind asociat cu apariţia obezitaţii. De partea celalata, atunci cand dormim dezbracaţi, corpul arde energie pentru a se incalzi. Astfel, se ard grasimile şi se pierde in greutate. 

De asemenea, in cazul barbaţilor, purtarea chiloţilor poate cauza impotenţa, prin creşterea temperaturii la nivelul testiculelor, scrie Gandul.info.

În cazul femeilor, renunţarea la lenjeria intima permite vaginului sa respire, insa purtarea chiloţilor, are şi ea efectul benefic de creştere a temperaturii şi de sporire a procesului de hidratare a vaginului. Cu toate acestea, este recomandat ca in timpul somnului, acest organ sa fie lasat sa respire, el hidratandu-se pe tot parcursul zilei.