Modalitati de combatere a starilor de anxietate

Modalitati de combatere a starilor de anxietate

Stresul este fara doar si poate una dintre cele mai mari probleme ale momentului. Daca te confrunti cu stari de anxietate, afla care sunt modalitatile simple prin intermediul carora poti combate aceasta problema.

Timpul pare a fi tot mai scurt pentru ce iti propui si nu gasesti solutia potrivita pentru a te detasa?

Un simplu pas inapoi poate fi salvarea ta. Inspira, expira si apoi mediteaza asupra tuturor aspectelor din viata ta. Stabileste-ti un targhet, o tinta si incearca sa descoperi care este calea potrivita pentru a o strabate.

Miscarea, sanatate curata

Daca pana acum nu ai facut nici o ora de sport, nu este inca timpul pierdut. Alege cursurile de yoga si practica-le cu regularitate fie dimineata fie seara.

Îti vor fi de folos pentru a te putea concentra mai bine si mai usor, iar starea de anxietate vei vedea cum de la o sedinta la alta se va diminua pana la disparitia ei completa.

Orele de yoga te vor ajuta sa te regasesti si sa capeti un echilibrul pentru a te mentine in forma.

Ai nevoie de timp pentru tine, nu te neglija.

În plus, poti apela la meditatie, o poti practica oriunde. Nu iti trebuie decat un telefon sau un laptop la care sa ruleze o muzica speciala pentru meditatie.

Nu trebuie sa te inscrii pentru asta la nici un curs, iar efectele pozitive le vei observa inca de la prima sedinta.

Afla cum poti sa ai grija de sanatatea creierului

Lucrul manual, terapia creierului

Cand simti ca esti stresat, opreste-te din activitatea ta si alege sa faci o activitate manuala, de exemplu, desenatul.

În felul acesta ii vei oferi o pauza extraordinara creierului tau, iar la finalul desenului vei avea energia si atentia necesara pentru a-ti continua treburile.

Plimba-te cat de des poti

Atat desenatul cat si plimbatul prin natura, desi sunt doua lucruri extrem de simple, sunt foarte bine venite pentru creierul si psihicul tau.
Deconecteaza-te de la tot ce inseamna tehnologie moderna si aloca-ti cateva minute in care sa te bucuri de natura.

Pe langa faptul ca mersul pe jos reprezinta o veritabila portie de sanatate, iti vei incarca dozele energice, te vei relaxa si vei fi mult mai binedispus.

Savureaza un ceai sau o ceasca de cafea

Mai ai dubii in ceea ce priveste bautul ceaiului sau asupra beneficiilor sale? Bucura-te de fiecare moment din prepararea ceaiului, simte mirosul plantei, savureaza-l incet si astfel te vei deconecta si te vei bucura de puterea naturii prin intermediul lui.

Poti sa il bei singur sau alaturi de cei dragi si astfel va deveni oaza ta de liniste.