Lovitura pentru pensionari! Anuntul este OFICIAL! Ce se intampla cu cresterea pensiilor

Lovitura pentru pensionari! Anuntul este OFICIAL! Ce se intampla cu cresterea pensiilor

Pensionarii mai au de asteptat pana la cresterea pensiei minime.

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a anuntat ca pensia minima va creste abia in a doua luna a verii.

Între timp, intre Craciun si Revelion, pe 28 decembrie mai precis, Guvernul PSD a adoptat o ordonanta care permite cumulul pensiei publice cu pensia speciala de serviciu, desi o interdictie in acest sens fusese adoptata pe 14 decembrie.

Pensia minima va creste la 640 de lei pe 1 iulie 2018, dupa spusele Olgutei Vasilescu. De asemenea, o parte din bugetari vor avea salariile scazute anul acesta

Pensiile cresc in 2018, cum au crescut şi anul acesta. Pentru acest an, avem in plan şi adoptarea legii pensiilor care a suferit o amanare anul acesta…

Nu scade nicio pensie, dar cei cu pensii speciale vor alege una dintre ele.

Cei care sunt in aceasta situaţie vor trebuie sa opteze pentru o pensie pe care o doresc, probabil pe cea mai mare.

Punctul de pensie va creşte la 1.100 de lei şi este prognozat ca pana in 2020, punctul de pensie sa ajunga la 1.775 de lei. Vom reduce automat din deficitul pe care il avem la sistemul de pensii şi asta ne va ajuta”, a spus ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu,intr-o interventie TV.

O parte din bugetari vor avea insa salariile scazute in acest an, potrivit ministrului.

„Am spus ca la o mica parte din bugetari vor scadea salariile. Sunt, in general, cei cu funcţii de conducere, unde oricum salariile sunt foarte mari, pentru ca sindicatele au negociat bine.

Oricum, dezechilibrele sunt foarte mari. Era clar ca nu putea sa continue aşa. Abia in 2022, sistemul va fi complet echilibrat şi toţi vor avea salarii egale pentru munca egala.

Trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat nu scade salariile. Dar salariile pot scadea, daca angajatorul vrea sa le scada. Nu au nicio legatura cu transferul contribuţiilor dintr-o parte in alta”, a declarat Olguţa Vasilescu.

Pensia minima creşte la 640 lei. Ordonanta adoptata de Guvern prevede si cresterea pensiei minime de la 520 de lei la 640 de lei, dar si a punctului de pensie de la 1.000 de lei la 1.100 de lei, incepand cu 1 iulie 2018.

Citeste continuarea pehuff.ro