Leacuri pentru durerile de stomac

Leacuri pentru durerile de stomac

Alimentatia, stresul, consumul de alcool alaturi de tutun pot avea consecinte grave asupra sistemului digestiv. Tratamentele naturiste te pot ajuta sa calmezi si sa tratezi durerile de stomac, dar trebuie insotite de o dieta stricta.

Gastrita si ulcerul sunt boli ale stomacului insotite de o stare de disconfort, precum si de dureri puternice. Mesele usoare, dese, pot usura simptomele.

Pelinul stimuleaza digestia

Pelinul, prin continutul sau de subsante amare, stimuleaza digestia si trateaza durerile de stomac insotite de balonare. Ceaiul de pelin se prepara prin infuzie, dintr-o lingurita de planta uscata la o cana cu apa. Se beau 1-2 cani pe zi, maximum 3 zile. Tinctura se prepara din 20 g planta maruntita, se macereaza in 100 g alcool de 70⁰, timp de 7 zile.

Sunatoarea, buna in gastrita

Sunatoarea este un remediu bun in gastrita, ulcer gastric, precum si dureri de stomac. Infuzia de sunatoare se prepara din 2 linguri de planta maruntita la o ceasca cu apa. Se bea cate o lingura, dupa fiecare masa. Se poate folosi o infuzie mai slaba dintr-o lingurita de planta la o ceasca cu apa. Se beau 2-3 ceaiuri pe zi.

Ghimbirul trateaza ulcerul

Ceaiul din ghimbir este considerat un bun medicament in tratarea ulcerului. Se prepara dintr-o lingurita de radacina de ghimbir macinata la un litru de apa. Se fierbe timp de 30 de minute, se strecoara si se raceste. Se beau 3-4 pahare pe zi, in timpul mesei sau dupa masa. Se poate indulci cu miere.

Obligeana tine in frau stresul

De la aceasta planta se folosesc sub forma de ceai si tinctura tulpinile subterane, numite si rizomi. Obligeana are proprietati sedative, analgezice si se foloseste ca stimulent al secretiei gastrice, precum si in diferite afectiuni ale stomacului. De asemenea, ajuta la controlul nivelului de stres. Ceaiul se prepara prin infuzie din 15 g rizom marutit  cu 200 g apa. Se beau 3 linguri pe zi, cate una inaintea fiecarei mese.

Afla de ce apare cancerul de stomac!

Atentie!

În caz de dureri de stomac, bea inainte de mese o cana cu apa calda si purificata prin 6 fierberi repetate.