Îl bea toata lumea dar habar n-are de efectele lui TERAPEUTICE. Cel mai vechi ANTIBIOTIC natural si arma impotriva mai multor tipuri de CANCER

Îl bea toata lumea dar habar n-are de efectele lui TERAPEUTICE. Cel mai vechi ANTIBIOTIC natural si arma impotriva mai multor tipuri de CANCER

Chinezii, in timpul imparatului Yu, prin anul 2205 i.Hr., il consumau atat pentru gustul deosebit, cat şi pentru efectul calmant.

Virtuţile vinului erau foarte bine apreciate inca din Antichitate, efectele terapeutice ale acestei bauturi fiind de necontestat.
Înca din vechime, numeroase scrieri au subliniat calitaţile vindecatoare ale vinului. Daca Hipocrate recomanda vinul pentru tratarea unor debilitaţi fiziologice, pneumonie, plagi deschise şi muşcaturi de şarpe, marele savant Louis Pasteur il considera drept „cea mai sanatoasa şi igienica bautura“.

Istoricul grec Tucidides considera ca locuitorii din bazinul mediteranean au incheiat perioada barbara şi au trecut la civilizaţie, atunci cand au inceput sa cultive maslinul şi viţa de vie, consumand minunatele lor produse, uleiul şi vinul. Iulius Cezar cerea soldaţilor romani sa-şi bea raţia de vin pentru a evita multe boli legate de infecţiile interne. Mai tarziu, in secolul al XVII-lea, marinarii francezi primeau zilnic o porţie de trei litri de vin, cu efect profilactic in ceea ce priveşte imbolnavirile digestive.
Nu intamplator, rezervele de vin de pe flota spaniola depaşeau cu mult rezervele de apa dulce pentru marinari. Un alt fapt legat de consumul de vin este consemnat in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, cand soldaţii italieni primeau zilnic raţia de vin roşu şi nu aveau probleme cu epidemiile de dizenterie sau tifos, ceea ce ii deosebea de soldaţii germani, mai bolnavicioşi, fara raţia asigurata de vin.
În toate timpurile, vinul a fost recomandat, in primul rand, pentru proprietaţile antianemice, fortifiante, revigorante şi energizante. De aceea intra şi astazi in numeroase “reţete cu vinuri tonice”.

Licoarea lui Bachus este considerata un adevarat medicament: creste elasticitatea vaselor de sange si colesterolul bun, mentine sanatatea creierului si reduce riscul de dementa, regleaza glicemia, ajuta la digestie si creste speranta de viata. Numeroase studii au demonstrat ca „licoarea zeilor” contribuie la diminuarea riscului de de cancer, printre care cel pulmonar, mamar si de prostata. Secretul sta in antioxidanti, dintre care cel mai important este resveratrolul, o substanta miraculoasa datorita efectelor de incetinire a proceselor degenerative.