Ghimbirul, minune la casa omului, dar şi otrava: in ce situaţii nu ai voie sa il consumi

Ghimbirul, minune la casa omului, dar şi otrava: in ce situaţii nu ai voie sa il consumi

Ghimbirul este cunoscut pentru beneficiile sale, insa exista situaţii in care nu ar trebui consumat sub nicio forma.

Potrivit specialiştilor, in anumite condiţii consumul acestui condiment poate agrava starea de sanatate, dar inainte de a vedea concret care sunt situaţiile in care ghimbirul trebuie evitat, iata cateva dintre beneficii:

1. Ghimbirul reduce greaţa cauzata de rau de mişcare sau chimioterapie, congestia, durerile de cap, crampele, bufeurile şi indigestia.

2. Combate inflamaţia, problemele circulatorii, artrita şi febra.

3. Protejeaza ficatul şi stomacul.

4. Amelioreaza arsurile la stomac.

5. Stimuleaza sistemul circulator şi inima.

6. Componentele picante activeaza fluxul de saliva şi producţia de sucuri digestive.

7. Ajuta la absorbţia unor nutrienţi esenţiali in organism.

8. Ajuta in tratarea tulburarilor intestinale, elimina gazele intestinale, curata colonul.

9. Reduce durererile articulare şi musculare, atat intern cat şi local.

10. Are proprietaţi afrodisiace

Cine trebuie sa evite ghimbirul?

Persoanele cu tulburari de sange Ghimbirul stimuleaza fluxul de sange, de aceea poate agrava starea acestor pacienţi. De asemenea, trebuie evitat ghimbirul cu doua saptamani inainte de a suferi o intervenţie chirurgicala.

Persoanele subponderale

Ghimbirul este o radacina uimitoare pentru persoanele care doresc sa piarda in greutate, deoarece scade apetitul, accelereaza metabolismul şi topeşte grasimea. Prin urmare, cei care incearca sa caştige in greutate in mod natural ar trebui sa-l evite.

Bolnavii cronici

Daca luaţi orice medicament pentru vreo boala, consultaţi intotdeauna medicul daca vreţi sa consumaţi ghimbir. În cazul in care suferiţi de hemofilie şi sunteţi sub tratament, trebuie sa ştiţi ca ghimbirul anuleaza efectul medicamentului.

E riscant sa combini ghimbir şi anticoagulante, beta-blocante şi medicamente pe baza de insulina.

Femeile gravide

Ghimbirul conţine stimulente naturale foarte puternice, care ar putea duce la contracţii premature. Prin urmare, ar trebui sa evitaţi ghimbirul in timpul sarcinii.

Persoanele care au probleme cu stomacul sau plamanii Ghimbirul nu ar trebui folosit de catre persoanele cu inflamaţii ale stomacului sau plamanilor.

Persoanele cu pietre la fiere trebuie sa se sfatuiasca cu medicul inainte de a recurge la un tratament cu ghimbir, deoarece ghimbirul este colagog (favorizeaza evacuarea bilei in duoden).