FRIGIDITATEA. De ce ajung unele femei sa urasca sa faca amor si cum isi pot recapata libidoul

FRIGIDITATEA. De ce ajung unele femei sa urasca sa faca amor si cum isi pot recapata libidoul

Cu toate ca un sfert dintre femei sufera de frigiditate, puţine aleg sa treaca pragul medicilor şi sa ceara ajutor, spre deosebire de barbaţi, care sunt mai deschişi sa ceara ajutor cand au probleme de acest gen.

Tulburarile sexuale specifice femeilor au fost mai puţin cercetate decat cele ale barbaţilor. Specialşti in sexologie explica ce inseamna de fapt frigiditate, ce e de facut pentru a scapa de ea, dar şi cum se explica tendinţa femeilor de a-şi conştientiza problema.

“Nu am chef de sex şi nu reuşesc sa am orgasm”

“Am 25 de ani şi acum caţiva ani cred ca s-a intamplat ceva pentru ca nu reuşesc sa am orgasm şi nu am chef de sex. Am cel mai tandru şi iubitor prieten din lume, dar tot nu simt nimic. Nu am nicio inhibiţie, nicio fobie, nu sufar de nicio boala, nu pot sa inţeleg ce s-a intamplat. Am auzit de diferite remedii naturiste cum ar fi tinctura de ţelina. Ajuta? La medic nu aş vrea sa merg pentru ca am inţeles ca voi fi trimisa la psiholog, dar nu cred ca, in cazul meu, frigiditatea are cauze psihologice”, este una dintre miile de marturisiri disperate de pe forumurile “de specialitate”. Ca ea sunt milioane de femei şi foarte multe gandesc la fel, majoritatea recunoscandu-şi problemele sub paravanul anonimatului.