“Este poate momentul sa se infiinţeze asociaţiile de asiguraţi”, crede preşedintele CJAS Satu Mare

“Este poate momentul sa se infiinţeze asociaţiile de asiguraţi”, crede preşedintele CJAS Satu Mare

Preşedintele Casei Judeţene de Asigurari de Sanatate (CJAS) Satu Mare, Georgeta Pop, a anunţat ca indeamna bolnavii din judeţ sa işi infiinţeze asociaţii de asiguraţi, putand astfel sa semnaleze mult mai uşor problemele, direct in Consiliul de Administraţie al CJAS.

Sursa medicalmanager.ro

Foto Adevarul.ro

“Ne dorim in continuare ca politica valabila atat in sistem naţional cat şi local, sa informam cat mai bine asiguraţii despre drepturile lor, pentru ca atunci ii indemnam sa acţioneze şi sa ne sesizeze vizavi de toate problemele şi neregulile care le constata in sistem. Pentru ca numai impreuna putem sa rezolvam foarte multe dintre problemele pe care şi asiguraţii noştri le au ca forma de mulţumire vizavi de activitatea multor furnizori de servicii din sistemul nostru de asigurari de sanatate. Nemulţumirile pacienţilor se situeaza pe mai multe paliere. Este poate momentul ca şi in Satu Mare sa se infiinţeze asociaţiile de asiguraţi, care, conform Legii 95, puteau sa se infiinţeze de foarte mult timp.

Acestea funcţioneaza numai la nivel naţional, şi sunt infiinţate numai pentru afecţiunile cronice, grave, unde o mana de oameni susţin toate demersurile ale Ministerului şi Casei Naţionale. Poate am avea nevoie şi noi in plan local de asociaţii ale pacienţilor care sa participe activ, sa ne informeze activ vizavi de probleme intampinate, chiar sa ajunga reprezentanţi in Consiliul de Administraţiei al Caselor judeţene de asigurari de sanatate”, a declarat Georgeta Pop.