Ducesa Kate Middleton, diagnosticata cu boala de care suferea Printesa Diana. Care sunt simptomele

Ducesa Kate Middleton, diagnosticata cu boala de care suferea Printesa Diana. Care sunt simptomele

Presa din Marea Britanie a scris in repetate randuri ca Ducesa de Cambridge, Kate Middleton, ar fi suferit de aceeasi boala pe care o avea Printesa Diana.

Se pare ca sotia Printului William ar fi avut episoade severe de bulimie, tulburare cu care a fost diagnosticata Printesa Diana.

Casa Regala a dezmintit prin diferite cai, in special prin publicatiile apropiate acesteia ca ducesa Kate ar avea bulimie.

Cu toate acestea, Kate a slabit drastic in ultima perioada, oamenii remarcand ca a ajuns piele si os, iar mainile ei arata foarte imbatranite, asemanatoare unei persoane care ar suferi de bulimie compulsiva.

Diana a ajuns bulimica din cauza lui Charles
În cartea „Diana: adevarata ei poveste”, autorul Andrew Morton dezvaluie drama prin care a trecut Diana.

„Sotul meu si-a pus mana in jurul taliei mele si a spus «Esti un pic dolofana aici, nu-i asa?» si acest lucru a trezit ceva in mine”, explica Diana. Acesta ar fi episodul de la care printesa inimilor a inceput sa tina cure drastice de slabire si ar fi terminat bulimica.

Bulimia este o tulburare psihologica. Aceasta e caracterizata de dorinta obsesiva a unei persoane de a slabi. Simptomele bulimiei par a fi modalitatile de a controla greutatea corporala. Bulimia este numita si boala persoanelor care nu-si iubesc corpul.

Etiologia bulimiei este neclara, dar se pare ca apare ca rezultat al asocierii unui istoric familial (genetic) cu anumite influentele sociale precum admirarea unei siluete longiline, dar si a unui tip de personalitate care tinde la perfectionism. Evenimentele stresante ale vietii de zi cu zi pot declansa bulimia in cazul persoanele predispuse sa dezvolte boala.

Simptomele sunt: varsaturi autoprovocate, diete drastice, folosirea laxativelor sau sportul pana la epuizare. De asemenea, teama, confuzia, vinovatia la ora luarii mesei si anxietatea sunt alte manifestari ale tulburarii.

Efectele comportamentelor compensatoare (varsaturi, laxative, diuretice, clisme, etc.) asupra organismului sunt foarte grave; varsaturile autoprovocate pot cauza dezechilibru hidroelectrolitic care poate duce la deces. Printre efectele secundare se mai numara:

• marirea glandelor salivare

• dereglarea (sau lipsa) ciclului menstrual

• distrugerea smalţului dinţilor (din cauza acidului gastric, in cazul varsaturilor)

• tulburari ale tranzitului intestinal (ex. constipaţie)

• dureri abdominale intense

• deshidratare severa (din cauza varsaturilor, diureticelor şi laxativelor)

• caderea parului

• aritmii cardiace

Surse: www.timpul.md

www.sfatulmedicului.ro