Din ce cauza apare iritatia pe frunte

Din ce cauza apare iritatia pe frunte

Daca te chinuie mancarimile fruntii este posibil sa fie vorba despre o afectiune a pielii sau un tip de produs cosmetic iti da alergie. Acestea nu sunt singurele cauze.

Adesea, de vina sunt o eczma, dermatita de contact, acnee. Pe langa mancarimi, apar si senzatia de arsura, iritatie, uscarea pielii sau descuamarea acesteia.

Tenul seboreic

Mancarimile fruntii apar adesea atunci cand alergic la ceva. Anumite produse cosmetic (pudra, fondul de ten) provoaca mancarimi la fel cum o pot face si sapunurile, cremele pentru ten, produsele pentru ingrijirea parului si coafarei Unele afectiuni ale pielii, precum eczema sau dermatita seboreica provoaca iritatii. Acestea din urma pot aparea nu doar pe frunte, ci si pe piept, pe fata, pe spate.

Acneea

Una dintre problemele tenului care duce la aparitia mancarimilor pielii este acneea, o afectiune cu care se confrunta si adultii, nu doar adolescentii. Tenul gras, porii dilatati sau o infectie cresc riscul de acnee. Daca aceasta apare pe frunte, poate cauza mancarimi si inrosirea pielii.

Stresul

Nu intotdeauna iritatiile si mancarimile fruntii ascund o problema a pielii. Stresul, anxietatea, nervozitatea se numara si ele printre motive. Cauta sa scurtezi perioadele stresante!

Sarcina

Printre simptomele sarcinii se pot afla si aceste mancarimi provocate de schimbarile hormonale, fizice si emotionale.

Ce-i de facut?

Încearca aceste remedii pentru a scapa de aceasta neplacere:

-spala-ti fruntea cu apa rece si sterge prin tamponare,
-aplica gel de aloe vera sau cu ulei de masline, miere, suc de rosii.
-tamponeaza zona cu ceai de musetel.

Sfat

Daca problema nu dispare dupa 7 zile, adresaza-te medicului dermatolog!