Dieta enterocolita


Enterocolita la copii: află totul despre cauze și tratament

Stare generala de rau si epuizare Click pe imagine pentru a afla mai multe despre produs! Enterocolita — cauze La copii si persoanele adulte, enterocolita apare adesea din cauza infecțiilor provocate de bacterii, virusuri, paraziti sau fungi.

Alimente permise și alimente interzise în caz de enterocolită Share Rl online 0 comentarii Actualizat: Ce este enterocolita? Enterocolita reprezintă inflamarea atât a intestinului subțire enteritacât și a colonului colita.

La sugari insa, aceasta poate surveni din motive inca neclare. De regula, patogenii care infecteaza tractul digestiv au ca sursa de plecare apa sau alimentele contaminate. Acestia pot ajunge in organism si prin intermediul mainilor murdare sau in urma contactului direct cu persoanele infectate.

Ce sa mananci in caz de enterocolita

Uneori, si contactul cu animalele poate fi o cauza. In literatura de specialitate, bacteriile sunt mentionate ca fiind principalele vinovate de declansarea afectiunii.

pierdere în greutate 1 lună

Dintre acestea, cel mai des implicate sunt: Salmonella Vorbim de una dintre cele mai periculoase forme de enterocolita bacteriana.

Alimentele alterate si contactul cu diverse animale, dieta enterocolita special reptile — testoase, iguane, serpi etc. Escherichia coli E. Carnea si produsele lactate sunt primele vizate in acest sens. De asemenea, o putem lua din apa contaminata, inclusiv din bazine si piscine, sau prin contactul cu alte persoane sau animale infectate. Igiena alimentara si personala precara au un rol decisiv in aparitia cazurilor de enterocolita provocate de infectia cu E.

Tocmai de aceea, este mai des intalnita in colectivitatile frecventate de copii crese, dieta enterocolita, scoli. Staphylococcus aureus S.

Enterocolita cauzata de acest microorganism poate fi severa, iar uneori chiar fatala. Clostridium difficile C. Aceasta bacterie sporogena poate prolifera pe fondul dezechilibrelor florei bacteriene normale a colonului. Enterocolita produsa de C. Enterocolita poate fi si de cauza virala, fiind provocata de infectia cu rotavirusuri, astrovirusuri, virusul Norwalk si adenovirusuri enterice. Aceste tipuri de infectii sunt de cele mai multe ori epidemice si se transmit cu usurinta de la o persoana la alta.

Si unele infectii fungice pot cauza enterocolita. Acestea apar, de regula, in dieta enterocolita unor tratamente medicamentoase, Candida Albicans fiind ciuperca cel mai des implicata in declansarea dieta enterocolita.

Nu in ultimul rand trebuie sa avem in vedere ca enterocolita poate fi cauzata de si de paraziti, asa cum sunt Giardia lambia, Balantidium coli, Cryptosporidium, Blastocystis homnis sau Entamoeba histolytica.

Alimente permise și alimente interzise în caz de enterocolită

Enterocolita — tratament Oricare ar fi cauza ei, enterocolita trebuie tinuta sub control. In acest sens, nu ezita sa te adresezi medicului chiar de la aparitia primelor simptome. Trebuie subliniat faptul ca nu exista un tratament pentru enterocolita universal dieta enterocolita.

va face hrt să mi pierd greutatea

Acesta poate diferi de la o persoana la alta, in functie de simptomatologie si tipul de enterocolita. De multe ori, pentru stabilirea diagnosticului diferentiator, pot fi necesare probe de scaun. In cazuri rare, dieta enterocolita fi recomandata si prelevarea de probe de dieta enterocolita. Alteori, se impun si analize de sange si unele investigatii specifice: radiografia abdominala, colonoscopia sau clisma cu bariu. Indiferent de situatie, schema de tratament in enterocolita trebuie sa includa in mod obligatoriu masuri pentru a preveni deshidratarea.

Aceasta poate agrava serios evolutia bolii, ca urmare a slabirii organismului cauzata de pierderile mari de apa si electroliti prin varsaturi si diaree.

Ce să mănânci în caz de enterocolită

In acest scop, se poate recomanda consumul de solutii cu saruri de rehidratare sau se pot administra lichide intravenos. In cazurile grave, se poate recurge dieta enterocolita si la transfuzia de sange. Medicul poate prescrie si medicamente antipiretice pentru combaterea febrei si antispastice pentru calmarea durerilor, insa doar daca o va considera necesar.

pierde 30 de kilograme de grăsime de burtă

In dieta enterocolita, se va evita administrarea orala de medicamente, pentru a nu stresa si mai mult tubul digestiv. Foarte important de dieta enterocolita este ca in enterocolita nu sunt recomandate antidiareicele.

Regimul corect în enterocolită

Si asta deoarece, prin impiedicarea eliminarii scaunelor, acestea pot face mai mult rau. Antivomitivele, in schimb, se regasesc adesea in schema de tratament. Prin ameliorarea starilor de greata si a varsaturilor, ele ajuta la prevenirea deshidratarii. In cazul persoanelor la care enterocolita este recurenta, se poate recomanda bacterioterapia. Adica transplantul microbiotic sau, mai exact, de materii fecale de la o persoana sanatoasa.