De ce este bine sa faci cycling

De ce este bine sa faci cycling

Vrei sa te mentii in forma sau doar sa scapi de surplusul de kilograme acumulat de sarbatori? Iata care sunt avantajele cycling-ului.

 O forma de antrenament care prezinta numeroase beneficii atat pentru fizicul tau cat si pentru psihic. Necesarul este compus dintr-un prosop, o sticla de apa la indemana pentru hidratare si o sala la care sa te inscrii.

Miscarea ar trebui sa fie nelipsita din viata ta, pentru a te mentine sanatos si in forma si mai ales pentru a combate efectele stresului zilnic.

Pentru cycling o mana ridicata intotdeauna, bicicleta stationara te va ajuta sa capeti o forma de zile mari si sa ai mai multa incredere in tine.

Favorizeaza un somn bun

De regula, miscarea favorizeaza o buna oxigenare a creierului, aspect ce contribuie semnificativ la un somn mult mai bun, mai profund si la o regenerare celulare.
Statul la calculator este unul dintre cei mai mari dusmani ai sanatatii tale, iar cycling-ul te ajuta sa favorizezi buna circulatie sangvina, sa elimini toxinele din organism, sa oxigenezi corespunzator fiecare celula din organism si sa fii sanatos.

Afla cat de benefic este mersul pe bicicleta

Uita de constipatie

Am putea spune ca problema digestiei deficitare este una dintre cele mai des intalnite afectiuni din zilele noastre. Însa la fel ca orice alta problema exista si o solutie si anume sportul.

Cycling-ul mai ales ajuta la o digestie buna, previne acumularea gazelor in intestine si iti ofera o stare de bine.

Creierul uman incepe in jurul varstei de 30 de ani sa se deterioreze, astfel ca este necesara activitatea fizica pentru a-l mentine tanar si intr-o forma activa.

Efectele bune ale cycling-ului se resimt si asupra vietii sexuale, libidoul fiind mult mai mare dupa o sedinta de cycling.

Sarcina fara probleme

De principiu sportul este vital sanatatii tale, iar in cazul femeilor cycling-ul mai ales, datorita intensificarii circulatiei sangvine ajuta la o dezvoltare a sarcinii fara nici un fel de probleme si pentru a te feri de dureri acute in momentul nasterii. În plus, un alt motiv pentru a face cycling este acela ca te va feri de surplusul de kilograme pe perioada sarcinii. Astfel, dupa nastere iti vei recapata mult mai repede formele initiale.

Inima mereu tanara

Cycling-ul face parte din categoria sporturilor care te ajuta sa iti imbunatatesti constant activitatea cardiaca, protejandu-te astfel de afectiunile cardiace si oferindu-ti un tonus bun.

În cazul in care esti fumator, dupa o sedinta de cycling vei simti mult mai mica dorinta de a aprinde o tigara, deci exista sanse sa faci economie la tigari si chiar sa te lasi de fumat, mai ales daca il practici de 3 ori pe saptamana.

Este doar un mic pas catre o sanatate de fier, ce o vei construi de la sedinta la sedinta.

Unde mai pui si faptul ca poti sa il practici alaturi de prieteni, familie si poti sa il extinzi si in afara salii de fitness, optand pentru drumetiile cu bicicleta.