Cum poţi dezgheţa rapid carnea

Cum poţi dezgheţa rapid carnea

Dezgheţatul carnii poate reprezenta o problema atunci cand sunteţi in criza de timp şi vreţi sa gatiţi ceva rapid. Cu toate astea, soluţii exista.

Daca vreţi sa dezgheţaţi carnea, trebuie doar sa o scoateţi din congelator şi sa o lasaţi in frigider. În acest mod va sta la o temperatura constanta, potrivita, iar bacteriile nu vor putea sa se dezvolte. În acest fel va fi perfecta pentru consum.

Potrivit Departamentului pentru Agricultura a Statelor Unite ale Americii, daca dezgheţaţi carnea in acest mod o puteţi chiar recongela, asta daca nu mai vreţi sa o gatiţi din nou.

Dezgheţatul carnii in frigider nu este doar o chestiune de siguranţa a alimentelor, ci şi una de gust. Atunci cand va fi gatita va avea o textura mult mai buna, pentru ca umiditatea este reabsorbita in fibre. În cazul decongelarii rapide, carnea va fi mult mai uscata şi mai tare in urma tratamentului termic.

Lasata in frigider, carnea se dezgheaţa foarte, foarte greu. Chiar şi un singur piept de pui are nevoie de o zi intreaga, ceea ce este frustrant, mai ales ca nu avem timpul necesar sa aşteptam atat şi, de cele mai multe ori, uitam sa scoatem carnea din congelator.

Cuptorul cu microunde ne poate fi de un real ajutor atunci cand vrem sa dezgheţam o bucata de carne rapid . Totuşi, aceasta varianta nu este indicata, potrivit profesorului Costas Stathopoulus, de la Universitatea Abertay. Microundele incalzesc inegal carnea, ajungand ca unele suprafeţe sa fie aproape gatite. Atunci cand o sa o puneţi la gatit anumite suprafeţe se vor arde, altele vor fi crude. Pe anumite parţi, bacteriile vor incepe sa se inmulţeasca datorita caldurii. Oricum, daca alegeţi sa decongelaţi carnea la microunde, este indicat sa incepeţi sa o gatiţi imediat ce o scoateţi din cuptor, scrie Gustarte.ro.

De departe, cea mai nesigura metoda de a decongela carnea este lasarea ei la temperatura camerei sau scufundarea in apa fierbinte. Mijlocul va ramane ingheţat, in timp ce partea de la suprafaţa va incepe sa colcaie de bacterii. Stathopoulos spune ca putem folosi totuşi apa pentru dezgheţat, cu condiţia ca aceasta sa fie rece. Este o varianta mai rapida decat lasarea carnii in frigider, dar si mai sigura decat microundele sau temperatura calda.