Cum ne schimba viaţa fanteziile erotice? Cine viseaza mai mult, barbaţii sau femeile?

Cum ne schimba viaţa fanteziile erotice? Cine viseaza mai mult, barbaţii sau femeile?

Fanteziile sunt plasmuirile tuturor lucrurilor la care subiectul viseaza. De cele mai multe ori, visele nu sunt atinse. Acest lucru se intampla in viaţa reala, departe de lumina scenei, unde evolueza fanteziile.

În viaţa reala, la job sau in cuplu, visele nu se implinesc. Ce ii ramane de facut subiectului ce işi doreşte de prea mult timp lucruri fara o baza reala? Transformarea viselor in fantezii.

Astazi ne oprim asupra fanteziilor erotice, imagini mentale cu conţinut erotic ridicat sau primordial, ce potenţeaza subiectul in direcţia excitaţiei. “Fanteziile pot fi: salbatice, incestuoase, heterosexuale, homosexuale. În cele mai multe cazuri, fanteziile nu sunt puse niciodata in practica, dar exista şi cazuri in care persoane dezechilibrate emoţional fac victime, iar asta in baza fanteziilor sexuale’’, precizeaza psihologul Radu Leca pentru CSID.

Cat sunt de benefice fanteziile?

‘’În cuplu, fanteziile sunt interesante, mai ales dupa 10-15 ani de casatorie, odata cu intrarea femeii la menopauza, din dorinţa de a-şi ţine cat mai aproape partenerul, aceasta accepta anumite jocuri şi roluri sexuale. Atat rolurile, cat şi jocurile erotice, sunt privite cu interes de barbat şi fac bine cuplului. Prin jocurile erotice, echilibrul şi binele din cuplu exista in mod real. Barbatul nu mai are tendinţa de a inşela, chiar daca, in momentele de gluma, acesta spune ca: „Barbaţii nu au fost creaţi sa fie monogami”, susţine specialistul.

Au şi dezavantaje?

‘’Singurul dezavantaj la care ma gandesc acum ar putea exista in cazul in care femeia a fost educata religios, iar aici avem o anumita nuanţa de acceptare. Emoţional, femeia educata religios sau spartan nu o sa-şi doreasca jocuri erotice şi nici nu o sa le inţeleaga. Cuplul se sudeaza. Nu exista dezavantaje’’, mai spune psihologul Radu Leca.

Au mai multe fantezii barbaţii decat femeile?

În general, barbaţii au mai mult curaj sa puna in practica fanteziile şi sa le ceara. ‘’Sunt convins ca, daca imaginea de sine şi increderea ar fi la fel de ridicate şi la femei, acestea ar putea comunica liber fanteziile la care viseaza. De asemenea, sunt convins ca am fi uimiţi de conţinut’’, adauga specialistul.

Pot duce la destramarea cuplului?

“Oficial, nu. Daca barbatul işi doreşte de exemplu Ménage à trois ( Sex in trei) sau sex cu soacra de faţa sau sex in public, sunt şanse de divorţ. Care sunt cele mai periculoase? La capitolul fantezii erotice periculoase intra pe primul loc, fara alţi competitori, fanteziile cu conţinut BDSM. Subiecţii işi pot provoca rani sau se pot sufoca. O punga uitata pe cap cu o zecime de secunda in plus faţa de cat poate suporta partenerul erotic poate duce la moarte’’, susţine psihologul Radu Leca.  

Cum afecteaza sexualitatea extrema şi tendinţa agresiva viaţa de cuplu?

‘’Daca sexualitatea este extrema, tendinţa de agresivitate in cuplu este inexistenta. Cuplul işi da toata energia in direcţia sexuala şi nu mai are puterea sa se manifeste violent. Tendinţa agresiva in cuplu apare doar cand membrii cuplului sunt nesatisfacuţi sexual şi au timp şi energie sa se certe’’, mai spune psihologul Radu Leca.

Cum pot fi depaşite problemele?

“Doar cu ajutorul psihologului un cuplu aflat in prag de destramare poate evolua corect. Fanteziile sexuale nu devin o problema daca membrii cuplului nu sunt raniţi. Problemele apar doar atunci cand partenerii işi pun viaţa in pericol. Exemple: sex pe terasa blocului, sex pe marginea balconului, sex in public, sex in parcari. E indicat sa fie impartaşite? În cazul in care fanteziile nu sunt impartaşite, atingem secţiunea raporturilor sexuale neconsimţite, ce intra sub incidenţa legii’’, precizeaza psiholigul Radu Leca.