Cum ne influenteaza cele doua Super Luni din ianuarie 2018

Cum ne influenteaza cele doua Super Luni din ianuarie 2018

Prima luna calendaristica a lui 2018 este cat se poate de speciala din punct de vedere astronomic, fiind marcata doua Luni Pline si o Eclipsa todata de Luna sau „Luna insangerata”.

Fenomenul de Super Luna are loc cand astrul ajunge la cea mai mica distanta fata de Pamant in timpul rotatiei sale, cand luna este cu aproximativ 14% mai mare si cu 30% mai luminoasa.

Prima Luna Plina din 2018 a avut loc in noaptea de 1 ianuarie, iar triburile native americane vechi au nimit-o „Luna Lupului” pentru ca era timpul anului cand cetele de animale incep sa urle in afara padurilor.

Fiind in semnul Racului, Luna Plina din 1 ianuarie pune accentul pe traditii, familie, tendinta de a poseda, de a fi atasat. Dar aceasta Luna in Rac este luminata de Soarele in Capricorn, cerand un echilibru intre sensibilitatea emotionala a Racului si severitatea Capricornului, intre atasamentul puternic de familie si atasamentul de cariera, intre tendinta de ascundere a Racului si nevoia de afirmare a Capricornului.

Cu Luna Plina in Rac gradul 12, cei nascuti in jurul datei de 2 din semnele cardinale Rac, Capricorn, Berbec, Balanta (plus, minus trei zile) vor simti influenta acestei energii mult mai puternic decat restul nativilor din horoscop.

Pe 31 ianuarie, va avea loc şi cea de-a doua Super Luna din aceasta perioada, care va fi una „albastra”.

Luna Albastra apare extrem de rar de doua ori intr-un singur an calendaristic. Ultima data, un astfel de fenomen a putut fi observat in anul 1999. Anul acesta, fenomenul va avea loc in lunile ianuarie si martie, urmand ca urmatoarea data sa fie abia in anul 2037 (tot in lunile ianuarie si martie). Tot pe 31 ianuarie 2018 va fi si Eclipsa totala de Luna.

Fiind in semnul Leului, Luna Plina din 31 ianuarie are o influenta extrem de mare asupra majoritatii. Zodia Leu are o simbolistica aparte. Lui i se atribuie maretia, motiv pentru care, ca semn astrologic, el transmite putere, forta, curaj, onestitate si demnitate. Leul guverneaza starile sufletesti si emotiile profunde iar aceasta Luna Plina ne reaminteste ca trebuie sa traim fiecare clipa la intensitate maxima.

În timp ce nativii semnelor de Foc (Berbec, Leu, Sagetator) trebuie sa descifreze legile Universului, ceilalti sunt nevoiti, pe parcursul producerii fenomenului astrologic, sa constientizeze care este menirea lor in viata si ce trebuie sa faca mai departe.

Sursa: www.unica.ro