Cum mancam ca sa nu ne imbolnavim

Cum mancam ca sa nu ne imbolnavim

Daca vrem sa ne pastram sanatatea, trebuie sa avem in primul rand grija la felul in care mancam. Sa nu consumam alimentele pe strada, la maşina sau la birou. Iata cum putem evita apariţia bolilor digestive!

Întotdeauna stai jos, de preferat la masa. Întreaga ta atenţie trebuie sa fie indreptata catre mancare, iar experienţa mancatului trebuie sa fie una placuta.

Evita sa ţi se distraga atenţia! Cat timp mananci, nu te uita la televizor, la telefon sau la laptop. Nu permite ca in camera in care luaţi masa sa fie gadgeturi. Bucura-te de hrana sau de compania celor cu care eşti.

Mananca incet! Acorda-ţi timp sa mesteci şi sa savurezi hrana. Facand acest lucru vei pierde in greutate, pentru ca creierul va avea timp sa recepţioneze semnalele legate de saturaţie şi nu vei mai manca mai mult decat este necesar. De asemenea, ţi se va imbunataţi digestia.

Lasa jos furculiţa cat timp mesteci! Aşteapta pana cand ai mestecat tot din gura inainte de a lua din nou furculiţa.

Mananca in linişte! Chiar daca este distractiv sa fie voie buna la masa, uneori este nevoie sa pastraţi şi momente de linişte. Astfel, fiecare se va bucura de hrana din farfurie, scrie Gustarte.ro.

Recunoaşte diferenţele dintre foamea fizica şi cea produsa de emoţii. Foamea produsa de anumite emoţii trebuie sa fie satisfacuta imediat, pe cand foamea fizica nu iţi cere sa mananci imediat. Prima dintre ele nici macar nu trece cand stomacul este plin. Gandeşte-te bine daca mananci de plictiseala, de stres, de siguratate sau de suparare.