Cum iţi ingrijeşti parul inainte şi dupa coafare. Greşelile pe care trebuie sa le eviţi

Cum iţi ingrijeşti parul inainte şi dupa coafare. Greşelile pe care trebuie sa le eviţi

Parul reprezinta o carte de vizita pentru fiecare femeie. Cine nu visaza sa obţina un par frumos ondulat sau o coafura cu care sa faca senzaţie? Cu toate astea, daca nu sunt folosite corespunzator, instrumentele de styling iţi pot afecta semnificativ sanatatea podoabei capilare.

La fiecare utilizare trebuie sa acorzi atenţie tehnicii de coafare, dar sa respecţi şi anumite reguli.  Iata care sunt paşii pe care trebuie sa ii urmezi şi produsele de care ai intr-adevar nevoie pentru a avea un par de invidiat.

Madalina Nitu, trainer ghd Romania, dezvaluie cum trebuie sa iţi ingrijeşti parul daca foloseşti instrumente de styling cu aport de caldura.

Îngrijirea parului inainte de coafare

Modul in care iţi pregateşti parul inainte de a utiliza instrumentele de styling cu aport de caldura (fie ca vorbim de placa sau stylere) depinde de o serie de factori. Textura parului, sanatatea acestuia, dar şi tipul de look pe care il vrei influenţeaza etapa de pregatire.

“Daca ai parul ondulat sau creţ, dupa uscare este esenţial sa aplici un ulei hidratant sau un ser special pentru ca acesta sa nu se electrizeze. Aplica produsul de ingrijire şi usuca parul cu ajutorul difuzorului setat la o temperatura joasa. Evita sa iţi atingi buclele cu mana pana cand parul tau este uscat complet pentru o textura flexibila“,  precizeaza Madalina Niţu.

Pe de alta parte, daca parul tau este drept şi vrei sa ii dai volum sau un aspect neted, specialistul iţi recomanda sa aplici un produs pentru protecţie termica pe toata lungimea şi o spuma pentru volum la radacini. Apoi, usuca parul fara difuzor pentru a conferi mai mult volum şi un aspect lucios.

“Indiferent de tipul de par, produsul de protecţie termica este obligatoriu. Pulverizeaza-l pe lungimi inainte de uscarea cu foehn-ul sau de utilizarea placii. Unele uleiuri pot dubla protecţia termica atunci cand foloseşti instrumente fierbinţi ”, susţine Madalina Niţu.

Cum iţi pastrezi coafura mai mult timp

Una dintre cele mai mari griji in ceea ce priveşte coafarea termica ţine de cum poţi pastra o coafura impecabila cat mai mult timp, fara a compromite sanatatea parului.

  • Pentru inceput,  expertul recomanda sa optezi pentru o faţa de perna din matase pentru a menţine parul hidratat şi a reduce electrizarea acestuia.
  • De asemenea, daca ai parul ondulat sau creţ, il poţi prinde in coc inainte de culcare. “Împarte parul in doua secţiuni, apoi roteşte-le in doua cocuri şi prinde-le cu agrafe. Cand te trezesti dimineaţa, scoate agrafele şi bucura-te de bucle”, explica trainerul.

Specialistul mai recomanda folosirea unui şampon uscat inainte de culcare. Pulverizeaza produsul şi maseaza la radacini pentru a-ţi menţine coafura cat mai mult timp.

Cum ne afecteaza parul instrumentele de styling

Instrumentele de styling tradiţionale pot ajunge şi la temperaturi  ridicate.  De aceea, daca sunt prea fierbinţi, afecteaza şi matuiesc parul.

Data viitoare cand foloseşti instrumente de styling cu aport de caldura, aminteşte-ţi aceşti trei paşi: pregateşte-ţi parul cu produse hidratante, opteaza pentru stylere de cea mai inalta calitate şi tine la indemana un şampon uscat pentru a-ţi menţine coafura impecabila cat mai mult timp.