CNAS este responsabila de amanarea acordarii serviciilor medicale catre pacientii nostri

CNAS este responsabila de amanarea acordarii serviciilor medicale catre pacientii nostri

5 ianuarie 2018, Bucuresti

Societatea Naţionala de Medicina Familiei (SNMF) şi Federaţia Naţionala a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) precizeaza ca in acest moment protestul medicilor de familie va CONTINUA sub alte forme. Revendicarile noastre principale nu au fost onorate si in ultima noastra forma de protest  am fost nu doar ignorati, dar mai ales, am trecut printr-o incercare de ingenunchere fara precedent.

Dupa comunicatul CNAS din 4 ianuarie a.c. am aflat de la medicii de familie din tara ca se fac presiuni inimaginabile asupra lor, fiindu-le refuzata semnarea prelungirii contractelor. În aceste conditii,casele de asigurari de sanatate judetene NU işi vor onora obligatiile de a asigura servicii medicale pentru cetatenii asigurati, mai mult, prin iniţierea unei proceduri de incepere a unei noi perioade de contractare cu furnizorii, CNAS cere caselor de asigurari locale sa prelungeasca nejustificat perioada in care asiguraţii, pacientii nostri,vor fi excluşi de la drepturile de lor!

CNAS se contrazice astfel singura şi deviaza grav de la activitatea ei de baza prevazuta in lege.
Medicii de familie apreciaza ca aceasta abordare agresivaşi abuziva este doar o forma organizata de pedepsire a lor şi o incercare a CNAS sa ii transforme in exemple negative pe cei care reclama nedreptati si cer remedieri pentru pacientii lor. Aceasta este o situaţie fara precedent!

SNMFsi FNPMF solicita fiecarui preşedinte-director general al caselor de asigurari de sanatate judeţene sa acţioneze cu maxima responsabilitate şi doar in interesul asiguraţilor din judeţul lor, respectand in acelasi timp contractul pe care il au cu furnizorii de servicii medicale. Medicii de familie au dat masura responsabilitaţii lor profesionale consultand pacientii pe toata durata protestului..

Daca in anumite judete casele de asigurari raspund la instigarile CNAS şi işi priveaza din acest moment asiguraţii de asistenţa medicala primara, noi apreciem ca responsabilitatea le revine in totalitate!

Suntem in continuare deschişi la reluarea dialogului prin asociaţiile si patronatele noastre locale şi prin reprezentanţii noştri la nivel naţional cu toţi cei care afirma ca sunt interesati cu adevarat de situaţia medicilor de familie şi a pacienţilor lor.

Biroul de presa al SNMF