Ciocolata ar putea disparea de pe piaţa

Ciocolata ar putea disparea de pe piaţa

Ciocolata ar putea deveni o amintire peste 30 de ani, iar asta pentru ca tot mai multe ţari se confrunta cu schimbari climatice severe. Doua treimi din totalul de ciocolata din lume provin din vestul Africii, iar Coasta de Fildeş ramane cel mai mare producator de cacao din lume, potrivit DailyMail.

Arborii de cacao se dezvolta in condiţii de umiditate crescuta şi cu ajutorul tonelor de apa de ploaie, iar aceste doua elemente ar putea deveni aproape inexistente in aceasta regiune in urmatoarele cateva decenii. 

Oficialii din Coasta de Fildeş şi Ghana incearca sa gaseasca soluţii pentru salvarea produsului lor naţional iubit, aceştia confruntandu-se şi cu posibilitatea pierderii ecosistemelor lor din cauza schimbarilor climatice. 

Specialiştii estimeaza ca lumea se va confrunta cu un deficit de cacao de 100.000 de tone in urmatorii caţiva ani, daca temperaturile medii continua sa creasca şi vor atinge nivelul aşteptat de meteorologi. Pentru a susţine producţia de cacao in aceste condiţii, plantaţiile ar trebui sa fie mutate in munţi, pentru a beneficia de condiţiile meteorologice propice, scrie Mediafax.ro.

Un raport al Administraţiei Naţionale pentru Oceane şi Atmosfera din Statele Unite arata ca aproape 90% din cele peste 290 de producatori de cacao nu vor mai putea susţine plantaţiile pana in 2050.