Cele mai bune prajituri fara zahar pentru Craciun: 3 retete

Cele mai bune prajituri fara zahar pentru Craciun: 3 retete

8912/iStock-544716244-e1513439474384.jpg”
Cele mai bune prajituri fara zahar pentru Craciun.

Cele mai bune prajituri fara zahar pentru Craciun sunt mai simplu de facut decat iti imaginezi si nici nu trebuie sa stai toata ziua in bucatarie! Ingredientele de baza sunt fructele si ciocolata neagra!

Daca te straduiesti sa slabesti sau vrei sa te mentii la aceeasi greutate in perioada sarbatorilor de iarna, poate ca esti interesata care ar fi cateva dintre cele mai bune prajituri fara zahar pentru Craciun. Sigur ca idei sunt multe. Aproape orice desert poate fi facut inlocuind zaharul rafinat cu miere sau alti indulcitori naturali.

3 cele mai bune prajituri fara zahar pentru Craciun

1 Tarta cu mere si banana

Cand auzi de cele mai bune prajituri fara zahar pentru Craciun, te gandesti la ceva foarte complicat, asa e? Insa nu trebuie sa fie intotdeauna asa! Aceasta tarta e usor de facut si dureaza 15 minute sa fie gata! Alege cantitatile fructelor in functie de marimea tavii pe care vrei sa o folosesti.

Ingrediente:

1 aluat de placinta, decongelat

Mere, descojite si feliate subtire

Banane, feliate

Zeama de lamaie

Preparare:

Pune feliile de mere si banane intr-o tava de placinta cu hartie de copt si stropeste-le cu zeama de lamaie. Lasa-le la inmuiat 10 minute. Acopera fructele cu foaia de placinta si coace tarta la 175 de grade Celsius pana cand crusta devine maronie.

2 Lava cake fara zahar si fara gluten

Cum spuneam, cele mai bune prajituri fara zahar pentru Craciun nu sunt neaparat greu de facut si nici nu dureaza mult. Timpul de pregatire pentru aceasta lava cake este de 10 minute, iar timpul de coacere este de 12 minute. Ingredientele sunt pentru patru portii.

Ingrediente:

200 grame ciocolata neagra neindulcita (100% sau 85% cacao)

120 grame unt de cocos

4 oua

1 galbenus

60 grame indulcitor Truvia

30 grame malai

30 grame faina de hrisca

60 ml lapte de cocos

Preparare:

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Unge cu unt patru forme de lava cake.

Pune un vas pe foc mediu si topeste in el ciocolata si untul. Amesteca neincetat pana cand se omogenizeaza, apoi ia vasul de pe foc.

Mixeaza intr-un bol ouale, galbenusul si indulcitorul, pana cand capata o consistenta moale. Adauga malaiul si faina de hrisca, pe care sa o incorporezi cu o lingura de lemn.

Separat, incalzeste la foc mediu laptele de cocos, dar nu il lasa sa fiarba. Cand incep sa se formeze bule pe marginea vasului, ia-l de pe foc. Lasa laptele sa stea un minut, apoi toarna laptele fierbinte peste compozitia de oua, amestecand rapid, pentru a evita gatirea oualor.

Adauga ciocolata topita pana cand obtii un aluat moale. Apoi, umple cele patru forme cu acest aluat. Coace lava cake pentru 12-15 minute sau pana cand formeaza deasupra o crusta deschisa la culoare. Nu le coace prea mult, pentru ca interiorul trebuie sa ramana lichid. Serveste imediat.

3 Tarta cu ciocolata si castane

Aceasta tarta cu ciocolata si castane este una dintre cele mai bune prajituri fara zahar pentru Craciun. Ingredientele sunt de ajuns pentru opt portii.

Ingrediente pentru baza:

90 grame curmale fara samburi

160 grame migdale

40 grame ulei de cocos, topit

10 grame pudra de cacao

Ingrediente pentru umplutura:

300 grame castane, gatite

300 grame tofu moale

80 grame sirop de artar

50 grame ulei de cocos fara miros, topit

1 lingurita esenta de vanilie

Ingrediente pentru toppingul de ciocolata:

60 grame ciocolata vegana (cel putin 70% cacao)

40 ml ulei de cocos

20 ml sirop de artar

Preparare:

Pentru baza, pune migdalele, curmalele, uleiul de cocos si cacaua intr-un robot de bucatarie si amesteca pana cand obtii un amestec ce arata ca un aluat. Preseaza acest aluat pe fundul tavii pe care o vei folosi.

Pentru umplutura, pune tofu moale, castanele, vanilia si siropul de artar intr-un robot de bucatarie si paseaza pana cand obtii o crema moale. Cand robotul inca functioneaza, toarna uleiul de cocos incet. Cand toate ingredientele sunt amestecate, toarna aceasta crema peste baza tartei si niveleaza cu o spatula. Da la frigider tarta pentru urmatoarele doua-trei ore.

Pentru toppingul de ciocolata, pune bucatile de ciocolata, uleiul de cocos si siroul de artar intr-un vas, pe foc foarte mic. Amesteca pana cand ciocolata se topeste, apoi ia-o de pe foc si las-o sa se raceasca doua minute, urmand sa o torni peste tarta intr-un strat subtire. Da apoi din nou tarta la frigider, ca sa se raceasca ciocolata, pana cand esti pregatita sa o servesti.

FOTO: Guliver

Un desert sanatos: pandispan fara gluten si fara lactoza.