Ce obiceiuri de ingrijire favorizeaza aparitia ridurilor

Ce obiceiuri de ingrijire favorizeaza aparitia ridurilor

Anumite produse de ingrijire a tenului si anumite obieiuri iti pot afecta sanatatea si frumusetea tenului. Afla care sunt acestea!

Aplici produse de ingrijire a pielii in exces

Cremele sau alte produse de ingrijire de casa nu trebuie folosite in cantitate mare. Nu sunt neaparat şi blande cu tenul tau, mai ales daca le aplici intr-o cantitate prea mare. Acestea iţi pot inroşi tenul sau pot reduce fermitatea lui. Prin urmare, cand cumperi un produs organic, ai grija sa urmezi instrucţiunile de folosire şi reţine ca, in acest caz, mai mult inseamna rareori mai bine pentru pielea ta.

Alegi cosmetice pentru diferite zone ale fetei

O crema hidratanta este potrivita si pentru zona din jurul ochilor. Nu este neaparat necesar sa cumperi mai multe produse. Daca vrei totusi sa alegi una potrivita pentru acea parte, opteaza pentru o crema care contine retinol.

Îti exfoliezi tenul prea des

Și celulele moarte au rolul lor: formeaza un scut impotriva bacteriilor şi combat efectele poluarii. Din acest motiv, nu este recomandat sa faci o exfoliere mai des de 2-3 saptamani. Alege un exfoliant care acţioneaza cu blandeţe, altfel produsul iţi va irita pielea.

Masti antirid preparate in casa

Alegi uleiuri nepotrivite pentru tenul gras

Unele produse pentru ingrijirea pielii care contin uleiuri hidrateaza si sunt benefice si pentru tenul gras. Uleiurile bune pentru acest tip de ten sunt cel de nuca de cocos si de argan. Pielea le absoarbe rapid si acestea previn formarea acneei.