Ce nu trebuie sa faci niciodata dupa un tratament cosmetic la salon

Ce nu trebuie sa faci niciodata dupa un tratament cosmetic la salon

Daca urmezi o schema de tratament pentru anumite afectiuni ale tenului la un salon de cosmetica, trebuie sa stii ca este indicat sa te abtii de la anumite obiceiuri odata ce ai iesit din salon!

Pe langa alimentatie si odihna este recomandat sa apelezi si la tratamentele din saloanele de cosmetica. În felul acesta te vei putea bucura timp indelungat de o piele frumoasa.

Pentru rezultate de durata este necesar sa stii ca atat inainte cat si dupa vizita la salon trebuie sa eviti anumite obiceiuri:

Nu iti mai pune mana pe fata

Acesta este unul dintre cele mai nesanatoase obiceiuri pe care le avem. De fiecare data cand pui mana pe fata favorizezi aparitia cosurilor si secretia de sebuum. Și asta deoarece mainile tale, desi par a fi curate, nu sunt intocmai.

Este un gest aparent inofensiv care poate avea repercusiuni.

Masajul are nevoie de conditii speciale

Daca ti-l faci tu acasa trebuie sa cureti piele foarte bine, sa te asiguri ca mainile sunt curate si dezinfectate si ca ai crema potrivita tipului tau de ten.

Pentru a beneficia in totalitate de efectele sale pozitive, cel mai indicat ar fi sa ti-l faca cineva care stie foarte bine tehnica. În felul acesta te vei relaxa profund.

Cand mergi la salon, vei avea parte de un tratament complet, iar odata ajuns acasa, daca apelezi la masaj, pielea ta se poate irita sau sensibiliza, ceea ce nu este de dorit.

În plus, tratamentul aplicat la salon va penetra profund pielea, iar un alt strat de crema poate interactiona cu tratamentul aplicat.

Afla de ce nu este indicat sa mananci in fata calculatorului

Fara alcool

Orice tratament cosmetic este un fel de detoxificare la nivelul tenului, iar consumul de alcool va favoriza deshidratarea.

Indicat ar fi ca dupa vizita la salon sa te hidratezi corespunzator, sa consumi cat mai multe fructe, legume, lichide, sa dormi si sa te relaxezi, deconectandu-te de tot ce te inconjoara.

De asemenea, ar fi indicat sa nu stai foarte mult afara, la soare, la temperaturi extreme, deoarece tenul tau poate avea de suferit.

În plus, daca ai avut parte de o extractie a punctelor negre sau a cosurilor, tenul tau poate ramane inflamat, motiv pentru care cel mai bine ar fi sa amani iesitul in oras.

Lasa sportul pentru alta zi

 

Orice tratament la nivelul tenului va deschide porii pentru o curatare mai profunda, astfel ca nu se recomanda ca de la salon in drum spre casa sa te opresti la sala de sport. Nu vei face nimic altceva decat sa favorizezi patrunderea transpiratie in porii deschisi. Astfel, te vei confrunta cel mai probabil cu acneea.

Lasa pielea sa se calmeze de la sine. Nu te supune la noi forme de stres, evita produsele cu parfum sau alcool si relaxeaza-te!