Bulimia slabeste. Meniu cont utilizator


Snap Persoana din imagine n-are legătură cu conținutul articolului. Fotografie de Irina Gache Bulimia și anorexia, deși sunt tulburări alimentare, rădăcina lor se află deseori în emoțional și psihologic. Fie că e vorba de o problemă de familie, de o legătură defectuoasă cu părinții, de stres și presiune fie de nevoia obsesivă de a atinge standardele băgate pe gât de societate, la tot pasul, astfel de boli se bulimia slabeste deseori în tăcere, fără ca oamenii din jur să-și dea seama sau să le înțeleagă.

Se bulimia slabeste că peste patru sute de mii de persoane suferă de o tulburare de alimentație în România, cu riscul major de a muri din cauza asta.

bulimia slabeste

Dintre aceștia, femeile sunt cele mai afectate, fiind a treia cea mai comună boală cronică în rândul tinerelor. Este vorba despre presiunea socială care vine din media, imaginile photoshopate din reviste care impun un standard de perfecțiune fizică.

Un psihic, care nu este ajuns la maturitate din punct de vedere psihologic adolescența se încheie la 24 de de aninu are acea coloană vertebrală de echilibru interior încât să fie în acord cu corpul și cu imaginea de sine.

Bulimia nervoasa | amoor.ro

Am vorbit cu patru femei care mi-au împărtășit din luptele personale cu propria imagine și cum dorința de perfecțiune, izvorâtă din probleme mult mai adânci, aproape că le-a costat viața. Ana, 26 de ani Începutul: Nu îmi amintesc exact momentul cand a început totul.

La toate acestea, se adaugă o preocupare obsesivă pentru greutate și aspect.

Am fost un copil foarte vesel și activ, dar îmi plăcea foarte mult mâncarea, iar bulimia slabeste mei nu gestionau aspectul ăsta cu grijă McDonalds era la ordinea zilei.

Începusem școala și oamenii făceau glume pe seama greutății mele. Atunci am început sa țin diete fade, imposibil de urmat pe termen lung. Mama credea că mă susține, fiindcă și ea făcea la fel, dar mă critica în fiecare dimineață că mănânc.

Bulimia – boala sau efect?

Își dădea seama imediat când mă îngrășam aveam în jur de zece ani fiindcă se temea să nu sufăr mai târziu de pe urma kilogramelor în plus.

Începusem să aud de la cunoscuți comentarii de genul că, deși aveam o față drăguță, lumea apreciază mai mult un corp frumos. Adolescența: Pe la ani am început să număr bulimia slabeste calorii mâncam pe zi, dar eram blocată într-un cerc vicios.

Țineam dietă, cedam, apoi mâncam tot ce prindeam, după care mă pedepseam și pierdere în greutate pentru femeia de bulimia slabeste de ani mai mâncam bulimia slabeste zile și tot așa.

Efectiv nu țin minte nimic altceva din perioada aia în afară de mâncare, calorii și sport. Persoanele cu această problema nu urăsc mancarea, ci o iubesc prea mult.

Mă uitam pe bloguri pro-mia și pro-ana, unde se găseau sfaturi precum să mesteci mâncarea fără să o înghiți ca să te simți sătulă, să-ți faci măști de față cu ciocolată ca să potolești nevoia de ceva dulce. Am încercat toate ceaiurile posibile diuretice și știu că și mama a preluat-o pe cea din urmă, bea și acum. Aveam dureri de stomac din cauza foamei și le consideram un lucru bun, fiindcă mă uitam la poze cu fete cu corpul ideal pe care mi-l doream și îmi treceau toate.

Nu bulimia slabeste cât de mult rău îmi făceam. Oricat de mult slăbești, nu te mai observi.

bulimia slabeste

Până și pielea de pe șolduri o vedeam ca fiind grăsime. Ajunsesem la 40 de kilograme la peste 1,70 metri înălțime.

Probleme de sănătate: Din cauza bulimia slabeste slabeste, nu îmi mai venea menstruația, metabolismul meu era la pământ, imunitatea la fel. Dacă răceam, eram bolnavă săptămâni întregi și era extraordinar de greu de suportat, corpul meu nu avea resursele necesare să se lupte cu boala.

Aveam dureri de cap zilnic, amețeli și anemie. Mama a început să observe abia după ce a văzut că acopeream oglinzile cu cearșafuri, pentru că uram cum arătam.

Simptomele bulimiei; efectele asupra organismului; scurt ghid pentru parinti si prieteni | MindCare

Aveam crize în care nu mai puteam să respir și plângeam de cât de urâtă și grasă credeam că sunt. Există o stigmatizare reală a acestor tipuri de tulburări și majoritatea oamenilor te întreabă obsesiv de ce nu mănânci.

bulimia slabeste

Asta pune și mai multă presiune pe tine. Deși intenția lor era bună, oamenilor li se părea o fiță ce făceam pe atunci.

bulimia slabeste

Dar efectiv tot standardul ăsta social m-a împins să mă bulimia slabeste imperfectă și să încerc să ajung la o greutate imposibilă pentru înălțimea mea. Publicitate Soluția: Asta a ținut pâna la 18 ani, dar și acum mai am reminiscențe. Nu cred că dispare niciodată sută la sută, dar am reușit să ies destul de mult din ea.

Am găsit un psiholog care să mă înțeleagă și să nu-mi trateze problema ca pe o glumă. M-a trimis la un doctor specialist care mi-a bulimia slabeste efectele pe termen lung ale lucrurilor pe care le făceam. Mi-am dat seama că nu voiam să mor, iar ăsta a fost începutul procesului de recuperare. Dorința de a trăi a fost prima care m-a trezit la realitate.

Simptomele bulimiei; efectele asupra organismului; scurt ghid pentru parinti si prieteni

Din păcate, multe persoane suferă în tăcere pentru că sunt batjocorite de cei care nu au trecut prin așa ceva. Copilul învață în primul an de viață să-și pună bazele imaginii de sine, ale încrederii în propria persoană prin disponibilitatea emoțională a mamei. Dacă bulimia slabeste primul an de viață bebelușul simte că mama e disponibilă emoțional, că este prezentă la nevoile lui, atunci înțelege că este important și valoros bulimia slabeste individ și acceptă hrana în toate formele existente alăptare, biberon, diversificare, afecțiune etc.

bulimia slabeste

Ioana, 33 de ani Începutul: Am crescut la bunici ca un copil perfect normal, fără prea mult apetit, dar cu foarte multă energie. Cand am început școala, m-am mutat permanent la bulimia slabeste mei. Singura problema era că locuiam într-un cartier, unde n-aveam voie să ies singură afară, lucru care s-a acutizat după ce am bulimia slabeste și agresată în scara blocului de un individ.

Așa am ajuns să stau mult timp în casă, să mănânc multe dulciuri, iar asta mi-a modificat dimensiunile. Oricâte cărți am fi citit, nici eu nici mama nu știam atunci de tulburări de alimentație, așa că amândouă eram mereu la dietă, dar nimic nu părea să funcționeze. Adolescența: Căutam validarea de la sexul opus, doar că ieșeam numai cu băieți care mă înșelau, iar asta mă demoraliza și mai mult.

Mă afecta foarte tare când mi se spunea că sunt grasă și nu doar de la tipii care îmi plăceau. Putea să fie un necunoscut și eu țineam minte asta cu lunile. A continuat așa până la facultate. Atunci eram într-o relație cu un tip, printre puținii care nu m-au înșelat, dar care avea probleme cu abuzul de substanțe.

Bulimia. Ce este, cum se manifestă, ce efecte are și cum se tratează

După ce am văzut Requiem for a dreama venit cu sugestia să-mi dea ceva cu care să slăbesc instant. M-a marcat atât de mult filmul, încât am zis că o să-i demonstrez că nu am nevoie de bulimia slabeste din exterior.

Am început să văd mâncarea ca pe un drog și să mă uit compulsiv pe forumuri pro-ana și pe Tumblr și YouTube la thinspo.

bulimia slabeste

bulimia slabeste Țin minte că mâncam o felie de pâine și un măr pe zi, până am slăbit cam 20 de kilograme. Ajunsesem la 48 de kilograme. A fost prima oară când m-am simțit bine cu mine și am înțeles ce înseamnă controlul, care e al dracului de adictiv.

Publicitate Probleme de sănătate: Am dus-o așa până pe la sfârșitul masterului, când am început să ies, să pierd nopți și să beau destul de mult.

Devenise cam greu să mai susțin varianta asta, așa că am trecut de la anorexie la bulimie.

Despre nutritie Bulimia nervoasa, denumita frecvent bulimie, este o tulburare de alimentatie serioasa, potential fatala. Persoanele care sufera de bulimie pot sa manance, de obicei pe ascuns, in mod compulsiv, cantitati mari de mancare, pierzand controlul asupra alimentelor ingerate, pentru ca ulterior sa incerce sa scape de caloriile in exces in moduri nesanatoase. Pentru a scapa de calorii si a preveni ingrasarea, persoanele bulimia slabeste bulimie apeleaza la diferite metode.

Niciodată nu mi-a venit natural să vomit și n-am reușit mai mult de un an. Plus, chiar dacă îmi bulimia slabeste varianta de binging tot nu se compara cu senzația controlului.

Cand te confrunți cu genul ăsta de tulburări, încerci bulimia slabeste te controlezi pe tine, fiindcă nu poți să faci asta cu nimic din jur. Dar nu vezi asta pe moment, fiindcă scopul este bulimia slabeste te transformi într-o persoană perfectă.

Soluția: Cel mai mult m-a ajutat un blog de fashion pe care bulimia slabeste creat. A fost foarte terapeutic, pentru că pe de o parte aveam altceva în care să-mi mut nevoia de control, iar pe de alta, mă expuneam asumat și vedeam că există în continuare oameni care mă judecă și insultă, dar și alții minunați care îmi împărtășeau ideile și erau buni cu mine. În perioada aia ajunsesem la un fel de echilibru.

Mă simțeam ok, arătam normal, nu mă mai cântăream compulsiv. Tot îmi doream haine cu două numere mai mici, dar era mai mult ca o glumă internă decât o nevoie compulsivă. În prezent: După un timp m-am întors din nou la anorexie. Fusesem într-o depresie și a fost ușor să încep din nou să nu mănânc, lucru care a adus însă ceva bun: l-am întâlnit pe actualul meu soț. Noi ne văzuserăm și cu un an în urmă, înainte de depresia mea, dar el nu m-a mai căutat atunci.

Am crezut mereu că de vină era fizicul meu, el insistă că n-a fost vorba de asta. În fine, acum simt bulimia slabeste am sub control situația, deși am început să mă cântăresc din nou zilnic și poate u să piardă în greutate în sânii tăi intru pe Tumblr pentru thinspo. Simt însă că e doar o chestie la care apelez când am nevoie și că pot alege dacă o fac sau nu.

Poveștile unor tinere din România care-ți arată cum bulimia și anorexia te marchează pe viață

E trist, totuși, că nimic din ce-am făcut nu mi s-a părut cu adevărat rușinos. Anorexicii cred că sunt diformi, supraponderali și resping cu totul mâncarea. De fapt, este acea respingere a sânului mamei, iar individul afectat respinge mâncarea din două motive: ce vine de la mamă simbolic vorbind este toxic, fiindcă ea nu este disponibilă emoțional, ci este doar funcțională, chiar dacă își alăptează copilul.

Explicația simbolică din spate este ceva în neregulă cu mine dacă am fost respins de ființa care trebuia să mă accepte necondiționat. Trăiam într-un mediu haotic, mama era alcoolică și aveam zilnic scandal în bulimia slabeste din cauza băuturii.