Bomba din Sistemul de Asigurari de Sanatate a explodat. Nu la Casa de Asigurari, nu la Ministerul Sanatatii, ci la Medicii de familie.

Bomba din Sistemul de Asigurari de Sanatate a explodat. Nu la Casa de Asigurari, nu la Ministerul Sanatatii, ci la Medicii de familie.

Victime directe? Foarte multe 25% din Medicii de familie din Romania. Peste 2.800 de medici.

Vicime colaterale? Si mai multe: peste 3,5 milioane de asigurati.

Autor Catalin Petrencic medic de familie

          Onor CNAS, a gasit rezolvarea problemelor medicilor de familie, a motivelor nemultumirii lor: cine a avut curajul sa lupte pentru normalitate, cine a avut coloana si s-a opus mizeriei actuale din practica medicala, cine a fost alaturi de pacientii lui, a fost inlaturat: cei care nu au semnat actul aditional pana ieri, nu mai are ce cauta in sistem. Astfel, golul de peste 500 medici este acum marit cu inca 2.800. Asta este tara in care traim!CNAS:

          COMUNICAT –  CNAS “Perioada de semnare a actelor adiţionale la contractele cu casele de asigurari de sanatate s-a incheiat
Perioada de semnare a actelor aditionale de prelungire pentru trimestrul I al anului 2018 a contractelor incheiate de furnizorii de servicii medicale cu casele de asigurari de sanatate s-a incheiat.

Furnizorii de servicii medicale care nu au semnat actele adiţionale vor putea intra in relaţii contractuale cu casele de asigurari de sanatate in baza unor contracte cu durata determinata (pana la 31 martie a.c.) ce vor putea fi incheiate la o data anunţata ulterior de casele de asigurari de sanatate. Menţionam ca pana la incheierea perioadei de prelungire a contractelor cu casele de asigurari de sanatate peste 75% din medicii de familie au semnat actele adiţionale menţionate.

Totodata, precizam ca asiguraţii cu urgenţe medico-chirurgicale precum şi cu 59 de afecţiuni nominalizate in anexa la prezentul comunicat (intre care se numara afecţiunile oncologice, diabetul, hepatita cronica, astmul bronşic, dar şi afecţiunile copilului cu varsta sub un an) se pot prezenta la consultaţie direct la medicul specialist, fara a fi necesar bilet de trimitere.

Biroul de presa”

         Astazi, chiar cine ar fi cedat si ar fi semnat acte aditionale, nu ar mai fi putut-o face.
Ordinul direct venit de la CNAS la Casele Judetene a fost clar: cine introduce date privind acte aditionale incepand cu data de astazi, i se face dosar penal.