Beneficiile consumului de Pomelo – acest fruct va va ajuta sa scapaţi de kilogramele in plus, sa reglati tensiunea arteriala şi multe altele

Beneficiile consumului de Pomelo – acest fruct va va ajuta sa scapaţi de kilogramele in plus, sa reglati tensiunea arteriala şi multe altele

Pomelo este un membru neobisnuit al citricelor, care are un numar surprinzator de beneficii pentru sanatatea oamenilor care sunt dispusi sa faca un pic de cautare pentru el.

Aceste beneficii impresionante de sanatate ale fructului pomelo includ capacitatea sa de a stimula sistemul imunitar, imbunatatirea digestiei , scaderea tensiunii arteriale, reduce crampele, prevenirea anemiei , cresterea rezistentei oaselor, reducerea semnelor de imbatranire prematura, prevenirea cancerului , protejeaza inima , este de ajutor in pierderea in greutate , şi stimularea sanatatii orale si dentare.

Pomelo sunt considerate fructe citrice si sunt strans legate de grapefruit si ceilalti membri ai genului Citrus. Numele sau stiintific este Citrus maxima deoarece este cel mai mare citrus. Cea mai apropiata marime fata de acest rege al citricelor este un grepfrut.

Pomelo sunt intalnite in principal in Asia de Sud-Est, care este regiunea lor nativa. Nu a devenit populara in alte parti ale lumii, deoarece dureaza de obicei 8 ani ca semintele sa poata incepe sa se infloreasca si sa dea roade. De asemenea, o mare parte din greutatea si volumul acestuia sunt grele si necomestibile, in timp ce numai carnea interioara este gustoasa.

Gustul lor, totusi, este destul de placut, cu consistenta grapefruitului fara aroma amara sau acida. Este de obicei palid verde sau galben in culoare, in timp ce carnea comestibila din interior este o pulpa de culoare alba (sau, mai rar, roz sau rosu). Istoria utilizarii sale dateaza de cel putin cateva sute de ani, desi probabil a fost cultivata mult mai mult decat in anumite tari din Asia de Sud-Est.

Valoarea nutritiva a fructului pomelo

Motivul pentru care fructele pomelo sunt populare se datoreaza valorii lor nutritionale foarte puternice, inclusiv vitaminele , mineralele si continutul organic cum ar fi vitamina C , potasiu , fibre dietetice , vitamina B6 si magneziu . Nu are o varietate puternica de substante nutritive, dar acelea pe care le are sunt in proportii impresionante, in special vitamina C.

Beneficiile De Sanatate Ale Pomeloului

Îmbunatateste imunitatea

Desi o singura portie este mai mica decat un intreg de fructe, avand in vedere cat de mare este, nu este o idee teribila sa manancaţi intregul fruct, avand in vedere ca fiecare felie contine aproximativ 60% din doza de vitamina C zilnica necesara. Aceasta sursa majora de acid ascorbic a fost utilizata de generatii in Asia de Sud-Est pentru un sistem imunitar rapid.

Vitamina C actioneaza ca o substanta antioxidanta pentru a creste activitatea celulelor albe din sange si a ataca radicalii liberi, care pot deteriora sistemele organelor din organism. Ajuta la combaterea infectiilor care duc la raceli, tuse, febra si simptome mai grave sau infectii microbiene, virale si bacteriene.

Ajuta digestia

Majoritatea fructelor contin cantitati mari de fibre, iar pomelo nu fac exceptie. Un fruct (numai carnea comestibila) contine aproximativ 25% din necesarul zilnic de fibre. Aceasta promoveaza digestia sanatoasa si elimina probleme cum ar fi constipatia si diareea . Continutul ridicat de fibre ingroasa scaunul, promoveaza miscarea neteda a tractului digestiv si stimuleaza secretia sucurilor digestive si gastrice pentru a descompune proteinele complexe si pentru a digera mai uşor alimentele . Aceasta mentine functionarea sistemului digestiv la un nivel ridicat.

Regleaza tensiunea arteriala

Pomelosul este o sursa foarte buna de potasiu, iar fiecare fruct contine aproximativ 37% din necesarul zilnic. Potasiul este un vasodilatator, ceea ce inseamna ca elibereaza tensiunea vaselor de sange si promoveaza cresterea circulatiei sangelui si oxigenarea organelor interne. De asemenea, reduce presiunea asupra inimii si scade sansele de arteroscleroza , infarct miocardic si accidente vasculare cerebrale (AVC).

Previne crampele corpului

Potasiul este, de asemenea, important pentru echilibrul fluidelor din organism, care este un aspect cheie al crampelor musculare si al rigiditatii. Fara niveluri adecvate de potasiu, pe care pomelo le poate furniza, este posibil sa aveţi des crampe si carcei si sa deveniti sensibili la intinderi musculare si ligamentele sfasiate.
Îmbunatateste sanatatea osoasa

Aportul de potasiu a fost legat de densitatea minerala osoasa, deoarece ajuta la facilitarea absorbtiei altor minerale esentiale pentru mentinerea puternica a oaselor. Prin urmare, pomelo pot ajuta la prevenirea osteoporozei si slabiciunea generala a oaselor in organism.

Anti imbatranire

Nivelurile uriase ale vitaminei C in pomelo actioneaza ca şi antioxidanti, care cauta radicali liberi periculosi. Un efect advers pe care radicalii liberi il provoaca este degradarea pielii, care are ca rezultat apariţia imbatranirii premature , lucruri cum ar fi ridurile, pielea lasata si pete de varsta .

Consumul ridicat de vitamina C poate preveni acest lucru, asa ca mancati mai mulţi pomelo! Acesta contine, de asemenea, spermadina, o substanta chimica rara care se gaseste de fapt in sperma umana, de unde si numele. Acest lucru a fost strans legat de proprietatile anti-imbatranire !

Slabire

Ambele grapefruit si pomelo contin o „enzime de ardere a grasimilor”, care va poate ajuta sa va reduceti greutatea. Se numeste carnitin pamitoil-transferaza si nu se gaseste in multe alimente . Cu toate acestea, fructul poate spori serios lupta impotriva balonarii.

Sanatate orala si dentara

Vitamina C este esentiala pentru producerea colagenului, care intareste tesuturile, organele si celulele. Acest lucru poate stimula rezistenta gingiilor si a suprafetelor orale pentru a preveni infectarea sau slabirea acestora, ceea ce poate duce la pierderea dintilor si la afectiunile orale periculoase.

Cuvinte de prudenta: Nivelurile ridicate de vitamina C si potasiu din acest fruct pot face periculoase pentru pacientii cu afectiuni hepatice si renale. De asemenea, acei pacienti cu hipotensiune arteriala (tensiune arteriala scazuta) pot fi in pericol deoarece pomelosul scade semnificativ tensiunea arteriala. În afara de asta, bucurati-va de aceste fructe rare si puternice pentru o mai buna sanatate generala!

Cum sa mananci un pomelo?

Pomelosul nu este cel mai usor de mancat , deoarece are o coaja groasa, insa o buna modalitate de a incepe este sa taie „capacul” de pe fructe si apoi sa taiem felii verticale pe partile laterale ale fructelor. De feliile exteriore formate pentru a descoperii fructul carnos, care ar trebui sa para acum ca o portocala. Trageti sectiunile carnoase in afara si scoateti semintele. Unele dintre tesuturile fibroase din jurul carnii pot fi amare, deci fie scoateti-le, fie adaugati un pic de zahar. Bucurati-va!

Ce este un pomelo ?

Un fruct pomelo este fructul pomeloului. Este usor sa incurci un pomelo cu un grapefruit sau alte citrice mari, dar acesta are un profil de gust si nutritional propriu. Fructul pomelo este, de obicei, palid verde sau galben cand este copt, avand o crusta groasa, alba in interior. În centrul unui pomelo se afla carnea comestibila, care este organizata ca o portocala si are culoarea unui grapefruit palid.

Este pomelo un grapefruit?

Un pomelo nu este un grapefruit, desi este usor sa gresesti intre cele doua, avand in vedere dimensiunea, culoarea si gustul lor. Sunt ambii membri ai familiei de citrice si au multe din aceleasi profiluri nutritionale. Pomelosul este cel mai mare citrus, dar grapefruitul este al doilea. Pomelii sunt originali din Malaezia, dar grapefruitul a fost intalnit in Barbados si acum este in principal cultivat in China!