6 Lucruri extrem de interesante pe care nu le stiai despre zona ta intima

6 Lucruri extrem de interesante pe care nu le stiai despre zona ta intima

Organele de reproducere sunt probabil cele mai putin discutate parti ale corpului femeii. Este adevarat ca in lumea tehnologizata in care traim putem gasi aproape orice informatie pe internet, insa pentru multe femei subiectul „vagin” este inca un subiect taboo.

Cu siguranta stiti cu toatele ca vaginul joaca un rol important pentru actul sexual si reproducere, dar…oare asta e singurul lui rol?

In acest articol vom explica cateva caracteristici cheie ale vaginului si ce inseamna acesta pentru corpul femeii.

1. Vaginul este usor acid

pH-ul vaginului este de aproximativ 4.5 (valoarea lui se invarte in intervalul 3.8- 4.5). Lichidul seminal, pe de alta parte, este bazic cu un pH de aproximativ 8. Partidele de sex indelungate pot afecta pH-ul vaginului, ajucandu-se chiar la instalearea unor infectiii cum ar fi vaginoza bacteriana. Sa nu intelegeti ca va sfatuim sa va limitati activitatea sexuala, dar este recomandat sa urinati intre partidele sexuale pentru a reduce riscul de infectii.

De asemenea, aveti grija la ce produse de igiena intima folositi intrucat acestea pot afecta pH-ul vaginului.

2. Vaginul are 8000 de terminatii nervoase!

Clitorisul, acel mic organ roz, este cheia spre placerea maxima. Clitorisul este foarte sensibil si are mai multi nervi per milimetru decat orice alt organ – 8000 de terminatii nervoase – penisul barbatului are ‚numai’ 4000 de terminatii nervoase.

Clitorisul este forte mic, dar atunci cand este in erectie va creste in marime. Si interiorul vaginului se mareste pe masura ce fluxul de sange din interior creste. O stimulare priceputa a clitorisului va duce cu siguranta la orgasmul clitoridian care este mult mai intens decat orgasmul vaginal.

3. Chiar exista PUNCTUL G

Cele mai multe femei considera ca punctul G se refera la acel punct erogen, dar s-a descoperit ca nu este de fapt un punct, ci o intreaga zona. Fiecare femeie este construita intr-un stil unic, insa se spune ca aceasta zona erogena se afla putin deasupra peretelui frontal al vaginului, in directia buricului. Sunt doar cateva femei cele care se bucura de orgasmul vaginal, cele mai multe insa nu au acest lux si pentru a atinge apogeul placerii au nevoie si de stimularea clitorisului.

4. Lubrifierea vaginului este extrem de importanta

Vaginul nu are glande de lubrifiere, iar acel lichid pe care il simt de obicei femeile cand sunt excitate este, de fapt, o plasma ce evadeaza din capilarele mucoasei peretelui vaginal.

Multe femei tind sa se planga de faptul ca vaginul lor nu este destul de lubrifiat in timpul actului sexual. Secretul catre o lubrifiere buna este preludiul care le urca in general pe femei pe culmile placerii pana la a junge la actul sexual in sine. Daca indiferent de metodele de stimulare sexuala pe care le incercati, nu vi se lubrifiaza vaginul, este recomandat sa consultati un medic caci s-ar putea sa fie un dezechilibru hormonal.

5. Nu toate femeile au himen

Un tesut extrem de fin asociat in general cu virginitatea, cunoscut sub numele de himen, nu este ceva ce se intalneste la toate femeile. Este adevarat ca majoritatea femeilor se naste cu acest himen care poate varia in forma si marime, dar sunt unele femei care nu au himen.

Himenul acopera deschiderea vaginului si poate fi rupt in timpul actului sexual, dar se poate rupe si din cauza unor exercitii fizice sau din cauza unui dezechilibru hormonal.

6. Muschii vaginali tonifiati si puternici stimuleaza organul

Exercitiile Kegel sunt ceea ce ar putea numi un practician un set de exercitii simple de intarire a muschilor din jurul platformei pelviene cu efecte benefice multiple in diferite aspecte ale vietii noastre obisnuite.

Prin practicarea acestor exercitii, femeile isi pot imbunatati ejacularea din timpul orgasmului. Puteti face aceste exercitii oriunde. Secretul este sa simulati ca v-ati abtine din a face pipi si tineti incordat pentru cateva secunde.

SURSA:healthyfoodandremedies.com