2 reţete gustoase de post de la Chef Paul Siserman

2 reţete gustoase de post de la Chef Paul Siserman

Postul poate fi şi acea perioada din an cand incerci mancaruri variate. Chef Paul Siserman iţi explica cum poţi prepara doua reţete delicioase, cu care ii poţi cuceri pe ceilalţi. Iata ce ingrediente trebuie sa foloseşti!

Tortillia cu tofu afumat( fajitas vegetarian)

Ingrediente:

  • o lingura de ulei de rapiţa sau de masline
  • 2 cepe medii ( taiate in 12)
  • 2 ardei Kappia, taiaţi in felii
  •  o legatura de coriandru verde (tocat marunt)
  • 2 linguri de chimen macinat
  • o lingura de boia afumata
  • 200-250g tofu afumat(daca nu gasiti e bun şi cel normal, dar sa fie de calitate ), taiat in bucaţi de marimea muşcaturii
  • 400 grame fasole roşie, fiarta şi scursa de lichid
  • 400 grame roşii cherry
  • O lingura de zahar brun

Cum se serveşte

Preparare

Se incalzeşte uleiul intr-o tigaie mare şi se adauga ceapa şi ardeii. Se condimenteaza şi se trag la foc iute timp de circa şase minute sau pana cand sunt caliţi, dar raman tari.  Adaugaţi coriandru şi mai lasaţi la foc un minut. Amestecaţi compoziţia, apoi adaugaţi mirodeniile şi gatiţi timp de inca 2 minute, amestecaţi continu, dar fara a zdrobi ceapa.

Fasolea, roşiile şi zaharul se pun pe foc,  timp de 5 minute, intr-o tigaie antiaderenta, pana cand sosul este destul de gros. Dupa se ridica tigaia de pe foc, şi se adauga tofu. Încalziţi tortilla dupa instrucţiunile de ambalaj.

Gustaţi sosul facut la inceput şi codimentaţi-l dupa gust, iar mai apoi, inainte de servire, adaugaţi frunzele de coriandru ramase şi stoarceţi patina zeama de lamaie. La servire, puneţi totul in tortilla. Adaugaţi peste puţin ulei de masline, zeama de llamaie şi avocado taiat felii. Cei care nu ţin post pot servi alaturi un pahar de iaurt.

Supa de fasole roşie şi Quinoua

Ingrediente:

  • 650 grame de fasole boabe roşie, fiarta şi scursa de lichid (daca folosiţi din conserva, aveţi grija la cantitatea de sare folosita ulterior)
  • o lingura de ulei de masline
  • o ceapa galbena, tocata
  • 4 caţei de usturoi ( tocaţi)
  • 300 grame roşii (samburii se scot) proaspete şi tocate
  • o linguriţa de chimen
  • 1/2 linguriţa de oregano uscat
  • 1/2 linguriţa fulgi de ardei roşii zdrobiţi
  • 1/2 cana quinoa( aproximativ 250 grame)
  • un morcov mare, taiat in bucaţi
  • doua frunze de dafin
  • supa de legume
  • o legatura de coriandru ( plus cel pentru servire )

Cum se prepara

Ceapa se caleşte impreuna cu usturoiul (usturoiul se adauga la sfarşit), asta dupa ce oala a fost incinsa in prealabil. Apoi se adauga bucaţile de roşii, chimenul, oregano şi fulgii de ardei. Compoziţia se ţine pe foc timp de un minut, pentru a se rupe puţin roşiile.

Adaugaţi quinoa, morcovii şi frunzele de dafin , apoi turnaţi jumatate din supa de legume.  Acoperiţi şi lasaţi sa fiarba timp de 5-8 minute.

Se adauga restul de supa de legume şi fasolea (fara lichidul din conserva) şi coriandru . Lasaţi sa fiarba şi gustaţi pentru a vedea daca are suficienta sare şi condimente. Lasaţi sa stea timp de 10 minute, asta pentru a permite aromelor sa se intrepatrunda. Îndepartaţi frunzele de dafin şi serviţi impreuna cu crutoane de paine sau tortilla zdrobita, avocado şi coriandru.